Kampioenswedstrijd FC Burgum JO12-1 tegen Actief J012-1

Als de mannen van de J012 deze wedstrijd gaan winnen zijn ze 3 competities op een rij ongeslagen kampioen, een ongelofelijke prestatie. Met een klein beetje zenuwen, maar gezien de tegenstander op het laatste plekje staat, een gevoel van "deze verslaan we wel even" mentaliteit😉

Dit viel wel even vies tegen. Actief liet hun zien als een waardige tegenstander en knokte flink mee voor de winst. In de 1ste 10 minuten bleef het dan ook gelijk spel, met wel wat meer balbezit voor Burgum. Er bieden zich ook voldoende kansen aan maar er gaan meer ballen over de goal dan erin.

Na 20 minuten is er dan eindelijk die 1ste goal die ze nodig hebben om weer wat vertrouwen in het spel te krijgen. En hiermee eindigt ook de 1ste helft.

De 2de helft begint gelijk goed met een fantastische goal vanuit een corner. Het vertrouwen is hiermee terug en ze laten een prachtige samenwerking zien, waarmee ze bekend staan en waardoor ze 3 x op een rij ongeslagen waren. Maar het mooie voetbal wordt verstoord door een panel die wordt gemist. Het spel wordt hierdoor een beetje bepaald en Actief weet hierdoor weer meer druk in het spel te zetten. FC Burgum wordt slordiger en wederom gaan veel ballen over het net i.p.v. erin, ze nemen niet de tijd om het mooie spel weer op te pakken.

In de laatste 5 minuten weten ze toch nog weer het net te vinden, ze maken de gemiste penal goed met een prachtige goal, waardoor de teller nu op 3 staat. Dit was wel het einde van het voetbal van Burgum, de mannen werden moe van al het strijden en hier wist Actief van de profiteren, in de laatste minuten wisten zij nog een mooi verre afstand goal te maken. Met respect voor 1 van hun spelers die haar tand verliest tijdens het strijden en later gewoon weer in het veld staat.

Met wat omlaag hangende hoofdjes winnen ze dit spel met 3-1. Niet de wedstijd die ze hadden gehoopt maar wel weten ze de ongeslagen reeks te behouden. Dit werd na de wedstijd welverdiend gevierd met een lekker bakje patat en een frikandel.

Gefeliciteerd toppers, een geweldige prestatie wat jullie samen hebben laten zien. We genieten elke wedstijd weer van jullie, ga zo door. En nu met opgeheven hoofd door naar de 4de competitie van dit jaar, zou dit weer ongeslagen worden 😊 ??

📝 Tytsje van der Meer
📸 Janet Holwerda

Tiltrans
Apuls
Expert Meijer
Sonac
C. van den Adel
Jumbo Burgum