Wedstrijdverslagen 12 maart

FC Burgum JO8-2 tegen ONT JO8-2
Op zaterdag 12 maart gingen we op de fiets van huis naar de kantine van FC Burgum. Daar moesten wij verzamelen voor de wedstrijd. We gingen wedstrijd overleg doen in de kleedkamer 1. Het teamoverleg deden we met de Ipad. Dit deed Arjan hij vertelde alles heel goed.

We zijn toen naar het veld gelopen en daar gingen we warmlopen. We moesten op een rij staan en heen en weer lopen. We moesten knieën heffen en hakken billen en achteruit lopen maar dat ging eerst fout maar toen goed. Daarna ging ik met Femke en Djurre overschieten.

Daarna begon de wedstrijd. De leiders zeiden dat we langs de zijkant van het veld naar voren moesten. Ik zelf stond nog op wissel maar mocht naar 10 minuten erin. Ik zag dat Djurre al snel het eerste doelpunt scoorde. Maar het duurde maar even toen scoorde ONT. Het was toen 1-1 en toen kwam Bas naar voren en scoorde de 2-1.

Het was rust we kregen ranja en wisselde van keeper. Ik mocht keeper zijn en ik zag dat ONT beter was naar de rust. Ze scoorden al snel doelpunten en naar 20 minuten was de wedstrijd was afgelopen. We hadden verloren met 2-5 maar met de penalty's heb ik nog wel veel ballen tegengehouden.

Beau van Rijn

FC Burgum JO10-1 vindt weg omhoog in eerste klasse (Fase 3)
Na 2 mindere fases in de Hoofdklasse moesten de 8 van JO10-1 bestaande uit, Daan Nijboer, Jorian van der Wal, Mohammed Albibesi, Stijn Boskma, Beau Zijlstra, Ferre Westerhof, Tyme Broos en Julian Schram, noodgedwongen een stapje terug doen naar de eerste klasse. De tegenstanders in Fase 3 zijn; Leeuwarder Zwaluwen JO10-1, Blauw Wit ’34 JO10-2, FVC JO10-2, SC Franeker JO10-1 en Hardegarijp JO10-1JM.

Na anderhalf seizoen (6 fasen) in de Hoofdklasse hebben we gezien dat het verschil tussen de eerste klasse en de hoofdklasse erg groot is. De teams tot en met de JO8 worden ingedeeld per regio en er is in deze leeftijdscategorie nog geen hoofdklasse. We zien dat de teams van FC Burgum vanaf de J09 soms moeite hebben met de overstap naar het niveau in de Hoofdklasse. Het tempo en de tegenstand liggen meteen een stuk hoger en de teams zijn zowel fysiek als technisch/tactisch al een stukje verder in hun ontwikkeling als de boys van FC Burgum.. Dit zijn veelal teams uit de grotere regio’s Heerenveen, Leeuwarden, Drachten en Groningen waar uit een veel grotere vijver gevist kan worden. Het is dan ook helemaal geen schande, maar mogelijk iets om over na te denken voor de toekomst.

Terug naar JO10-1 nu dus wederom uitkomend in de eerste klasse. Voor de boys was dit toch wel even schakelen.. Dat hier weer iets heel anders gevraagd wordt, wordt meteen al duidelijk in de eerste wedstrijd, de derby tegen buur Hardegarijp. De ploeg van leiders Rienk Boskma en Dirk Broos delft meteen het onderspit en gaat thuis met 2-8 de boot in. De twijfel slaat toe bij de strijders van de JO10, kunnen we nou helemaal niet meer winnen? Potverdriedubbeltjes! Het besef lijkt te komen bij de `blauwe boys’ dat er uit een ander vaatje getapt moet worden. En dat vervolgens gebeurd ook, want de tweede wedstrijd rechten ze de rug. Uit tegen FVC wordt overtuigend met 1-7 gewonnen! Vanaf dat moment lijkt het lek boven want achtereenvolgens worden Franeker (6-3), Leeuwarder Zwaluwen (1-4) en Blauw Wit (7-2) ook overtuigend naar huis gestuurd. De KNVB houdt de uitslagen niet officieel bij. We kunnen dus niet met zekerheid vaststellen waar de jongens geëindigd zijn, maar voor ons zijn ze toch zeker wel de officieuze kampioen van de Eerste Klasse Fase 3.

De mannen zijn helemaal klaar voor een zinderend slot van dit voetbaljaar in Fase 4 en nog een aantal mooie toernooien. De vraag is nog wat de indeling zal zijn in Fase 4. Het blijft lastig in te schatten hoe en wanneer deze boys de stap gaan maken naar de Hoofdklasse. Dat laatste stapje, aannemen/spelen in een iets hoger tempo, lijkt een kwestie van tijd. Een schone taak voor onze veldtrainers Anne van der Wal, Jisse Haanstra en Ruben Swart om dit team klaar te stomen voor wedstrijden op half veld volgend seizoen in de JO11. Dank aan spelers en staf voor de goede organisatie en inzet rondom de JO10-1. Daar zijn we trots op. Natuurlijk willen we graag presteren maar het allerbelangrijkste is plezier, en wat hebben we weer genoten met zijn allen!

Speler FC Burgum JO10-1

ONT JO11-1 – FC Burgum JO11-1
Vandaag de laatste uitwedstrijd van de derde competitie.
Ont jo11-1 tegen fc burgum jo11-1. Vandaag wordt bepaald welke van de twee teams kampioen wordt.

Opstelling: Milan van Eeuwijk op het doel.
Achterin: Milan en Jurre
Middenveld: Jens, Thyme en Steffen
Voorin: Chris en Yuri
Afwezig: Feie (ziek).
Start op de wissel Bjorn. Bedankt dat je vandaag wilde invallen in dit team!

Om 10:10 start de wedstrijd.
Helaas in de 6e minuut komt ONT op 1-0 voorsprong. Geheel verdiend op dit moment van de wedstrijd want ONT begint sterker.
Fantastisch redding Milan van Eeuwijck in de 8e minuut. Je kan zien dat hij echt niet nog een doelpunt door wil laten.
Na een hectische eerste minuten komt fc burgum steeds beter in de wedstrijd. Na een fantastische counter werd Chris terug gefloten anders had hij tot scoren kunnen komen (scheidsrechter zag een overtreding in een schouderduw). Chris die wekelijks sneller is dan zijn tegenstander snapt had dit dan ook niet verwacht.
Milan van der Heijden pakt de bal af op het middenveld en rent langs 2 man van ONT alsof ze er niet staan. De voorzet werd tot corner verwerkt.
Deze werd bijna tot doelpunt verwerkt door Yuri.
Steffen pikte de bal op het middenveld en rent direct langs 1 tegenstander. De tweede tegenstander houd hem tegen maar hij houd er een in gooi aan over.
Na een heerlijke rush van Jens langs de rechterkant, waarbij hij zijn tegenstanders zijn hielen laat zien. Geeft hij hierna een heerlijke voorzet. Yuri weet hem op de goal te schieten maar beland op de lat.
Achterin weet Jurre voor zoveelste keer de bal af te pakken en is zo een echte rots in de branding.

Na een spannende eerste helft gaan we met 1-0 rusten. Je kan zien dat het kampioenschap op het spel staat.

Fc burgum komt na de rust goed uit de start blokken.
Dit resulteerde in twee mooie kansen voor Steffen en Chris.
De tweede helft golft op en neer. Thyme staat nu wat meer op de links half en speelt hier zeer verdienstelijk. Iedereen doet zijn uiterste best. Desondanks komt ONT op een 2-0 voorsprong.

Bjorn weet op het middenveld de verschillende keren de bal af te pakken en af te leveren bij een medespeler. Heel Fc Burgum jo11-1 blijft hard werken en dit resulteert wederom in druk bij ONT en kansen. Helaas gaan deze er niet in. Je kan dan ook zeggen dat een gelijk spel verdiend was geweest.

Heel FC Burgum jo11-1 goed gedaan!!!

Speler FC Burgum JO11-1

Volgende week ook jullie wedstrijdverslag in dit artikel? Mail dan jullie verslag met foto voor maandagmiddag 12.00 uur naar wedstrijdverslagen@fcburgum.nl
(Per wedstrijdverslag is er plaats voor 1 foto)