Wedstrijdverslagen 2 april

FC Burgum JO8-2 – Trynwâlden JO8-1

Afgelopen zaterdag moesten we thuis tegen Trynwâlden. Helaas waren er 3 jongens ziek thuis gebleven en gingen we met 5 meiden en 3 jongens met volle moet er tegen aan.

In de eerste helft ging het spel mooi gelijk op aan beide kanten was het zoeken om te scoren. Aan het einde kon Trynwâlden net even de gaatjes vinden en scoorden 2 keer. We gingen dus de rust in met een 0-2 achterstand.

De tweede helft was eigenlijk net als de eerste, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar kon de tegenpartij net even wat meer voor de goal komen. Zij scoorden dan ook de 0-3 binnen maar niet veel later wist Fardau aan de andere kant het doel te vinden en maakte de 1-3. Helaas moest er nog extra gewisseld worden bij ons omdat Iris het veld even moest verlaten omdat zij vervelend een bal tegen het hoofd kreeg.

Naar het einde van de wedstrijd hadden wist Trynwalden nog 2 keer te scoren en was de eindstand 1-5. Een leuke gelijkwaardige wedstrijd waar helaas de goals aan de andere kant vielen.

Op naar volgende week uit tegen Hardegarijp.

Betrokkene FC Burgum JO8-2

SC Franeker JO11-1 - FC Burgum JO11-1

Vandaag staat de tweede wedstrijd van de 4e fase op het programma tegen SC Franeker JO11-1.

Op doel: Milan van Eeuwijk

Verdediging: Jurre en Milan van der Heyden

Middenveld: Steffen, Thyme en Jens. Aanval: Chris en Youri

Feije start vandaag op de wissel.

Na de aftrap van Franeker is het vooral aftasten, het spel van FC Burgum is goed maar de verdediging van Franeker staat goed. Ook Franeker valt aan een krijgt kansen maar de verdediging houdt veel tegen en Milan van Eeuwijk houdt zijn doel schoon.

Na 14 minuten wordt Jens met een splijtende pass aangespeeld en die maakt een rush naar de goal maar een verdediger steekt er met een stevige verdedigende tackle een stokje voor en de bal verdwijnt naast het doel. Tot een ieders verbazing wijst de scheidsrechter naar de stip. Na protest van Franeker gaat de scheidsrechter in beraad bij de leiding van Burgum (maar vooral bij zichzelf) en besluit een corner te geven. Deze corner wordt op onnavolgbare wijze tot doelpunt omgetoverd. Thyme dribbelt de corner in en levert een lekkere pass af waarna de bal voor de voeten van Chris komt en die werkt hem keurig af 0-1. In het resterende deel van de eerste helft gaat het op en neer met kansen voor beide ploegen, nog een weergaloze aanval over meerdere schijven maar de keeper staat een tweede goal van Chris in de weg.

In de tweede helft gaat Burgum weer voortvarend van start en laat bij tijd en wijle sterk voetbal zien. Alle werk wordt beloond wanneer Feije afrond en de keeper het schot verkeerd inschat en de bal achter zich in het net ziet verdwijnen 0-2.

Na de time out is het spelbeeld hetzelfde, Franeker komt er niet meer aan te pas en alles speelt zich af op de helft van de thuisploeg. Elke uittrap van de Franeker goalie wordt onderschept door de ijzersterke verdedigers Milan en Jurre. Na een sterke pass van Milan op Steffen volgt een geweldige rush van Steffen die meer had verdiend. Verschillende schoten van Youri en Feije worden door de keeper gekeerd.

Ineens krijgt Jens de bal voor de voeten op ongeveer 13 mtr van het doel en haalt uit, de bal beland buiten het bereik van de keeper in de rechter hoek van het doel 0-3. Enkele minuten later maakt Jens ook nog de 0-4 en is de wedstrijd gespeeld.

Op naar volgende week, thuis tegen het altijd lastige Veenwouden.

Betrokkene FC Burgum JO11-1

VV de Monnik 12-1 tegen FC Burgum 12-3

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen VV de Monnik 12-1 op het programma.

Twee weken geleden was het programma bekend en veel kinderen keken al uit naar de wedstrijd op Schiermonnikoog.

Al vroeg moesten we verzamelen om op tijd de boot te halen. Helaas hadden we op de valreep 2 afmeldingen waardoor we uiteindelijk met een speler te weinig richting Lauwersoog reden. Eenmaal op de boot hadden we tijd genoeg voor ontspanning en om de boot te verkennen. Het leek wel een schoolreisje en de meeste hadden genoeg lekkere dingen mee voor een heel weekend.

Eenmaal op het eiland moesten we nog een klein stukje met de bus en toen kwamen we aan bij stadion de Monnik.

In goed overleg met de tegenstander speelde we 7 tegen 7. We begonnen de wedstrijd goed. De thuisclub moest wennen om met 7 spelers te spelen en al snel kwamen we op 0-2 voorsprong door Ryan en Jelke.

We konden goed druk houden op de bal en creëerde ook de nodige kansen. Helaas misten we wel een paar grote kansen om snel de voorsprong te verdubbelen. Uiteindelijk kwam toch de 3-0.

De Monnik bleef het ons, ondanks de achterstand, knap lastig maken. Na de nodige reddingen van keeper Jeldert en de verdediging Bjorn, Bente en Hidde lukte het ze toch om de 1-3 te maken. We bleven rustig en wisten door nogmaals Ryan en Jelke de ruststand op 1-5 te brengen.

Tweede helft hadden we vanwege een lichte blessure van Bjorn een keeperswissel. Je kon tweede helft goed merken dat we geen wissels hadden en de tegenstander er 3. We werden moe en al snel kregen we een doelpunt tegen. Door alweer een blessure waren we genoodzaakt om nogmaals een keeperswissel te doen. Dit pakte goed uit want Bjorn kon door een mooie solo actie de 2-6 op het bord zetten. Jayden kreeg ook nog een mooie kans om in zijn tweede wedstrijd van zijn prille carrière een doelpunt te maken. Helaas ging die net mis. We kregen nog een doelpunt tegen en vlak voor rust maakte Jelke nog de 3-7.

Plezier stond voorop bij beide teams en dat was te merken. Moe maar voldaan reisde we weer terug richting Burgum.