Prijs Meest duurzame sportaccommodatie 2022 uitgereikt in Nije Westermar

Vorig jaar mochten wij de prijs in ontvangst nemen voor meest duurzame sportaccommodatie van 2021 van Nederland. Deze verkiezing en bekendmaking was toen op locatie in Angerlo. Direct nadat bekend was geworden dat wij deze prijs hadden gewonnen, hebben we aangeboden om de volgende verkiezing bij ons te faciliteren. Van dit aanbod maakte NOC-NSF graag gebruik.

De verkiezing voor meest duurzame sportaccommodatie 2022 vond woensdag 11 mei plaats in de Nije Westermar. Er waren drie nominaties, namelijk korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn, sportvereniging SDDL uit Demen en voetbalvereniging EGS’20 uit Escharen. Deze drie genomineerde verenigingen hielden voor een vol sportcafé ieder een pitch van maximaal 5 minuten.

Na de pitches konden alle bezoekers deelnemen aan verschillende kleedkamer-workshops, waaronder een rondleiding door onze eigen accommodatie. Deze kleedkamer-sessies werden goed bezocht en stonden allemaal in het teken van duurzaamheid. Op deze wijze werden bezoekers geïnformeerd en geïnspireerd voor het nemen van energiezuinige en duurzame maatregelen op sportaccommodaties.

Na de workshops werd de winnaar bekendgemaakt en dat werd sportvereniging SDDL uit Demen.

Namens FC Burgum willen we SDDL van harte feliciteren met deze prachtige prijs en waardering. Maar ook de andere twee verenigingen, EGS’20 en Tempo feliciteren we natuurlijk van harte met de respectievelijk 2e  en 3e  plaats.

Wij willen de initiatiefnemers van NOC-NSF, maar juist ook onze eigen Nynke Sibma enorm bedanken voor de organisatie van een prachtig evenement. Wij hopen er volgend jaar als bezoeker en toeschouwer weer bij te zijn, wanneer de verkiezing voor 2023 in de sportaccommodatie van SDDL plaatsvindt.

Expert Meijer
C. van den Adel
Jumbo Burgum
Apuls
Sonac
Tiltrans