FC Burgum JO8-1 wint toernooi HZVV

FC Burgum 8-1 speelde zaterdag 18 juni het WK 2022 jeugdtoernooi bij HZVV. Elke deelnemende ploeg kreeg een land toegewezen waarvoor ze zouden spelen. Voor FC Burgum 8-1 was dit siiiiu... Portugal. De presentatie van de deelnemende teams, waarbij alle deelnemende ploegen/landen een voor een op het podium werden geroepen om de vlag van hun land te laten zien, was al een spektakel op zich. Het was inmiddels bloedheet en de wedstrijden moesten nog beginnen. Stilstaand stond iedereen al te zweten als de bekende otter. Maar als je wereldkampioen wilt worden moet je er wat voor over hebben.

De poule-indeling: Portugal FC Burgum 8-1, Iran HZVV 8-1, België Alcides 8-1, Verenigde Staten HZVV 8-2, Ierland Jvz Zuidwolde 8-1.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Verenigde Staten HZVV 8-2. Het is altijd lekker om de eerste wedstrijd te winnen op een WK en dat was niet aan dovemans oren gericht. Want Portugal is heer en meester op het veld alleen die bal wil er niet in. Twee keer de paal en meerdere schoten net over of naast de goal. En dan weet je het meestal wel als jezelf niet scoort: dan doet de tegenstander het wel. Alleen in dit geval niet want de Verenigde Staten krijgt één redelijke schietkans, maar de bal eindigt ergens bij de hoekvlag. De tijd tikt door; de stand nog altijd 0-0. Portugal schakelt nog een tandje bij en dan scoren ze ook de dik verdiende 1-0. Vervolgens scoren ze nog de 2-0 en de 3-0. Daarmee winnen ze de eerste wedstrijd.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Ierland Jvz Zuidwolde 8-1. De opkomst is veelbelovend. De supporters van Ierland brengen massaal Will Griggs is on fire ten gehore; de voormalig EK-held van Ierland in 2016. Al waren al deze jongens toen nog maar 2 jaar, dus Will Griggs kennen ze niet. Maar dat terzijde. In de wedstrijd is er maar één ploeg on fire: PORTUGOAL! Portugal-Ierland 8-1!

De derde wedstrijd werd gespeeld tegen Iran HZVV 8-1. Beide landen hebben 2 gespeeld 6 punten. Een mooie kans voor de teams om alvast een vorentscheidung te maken. De druk staat er vol op Portugal is lichtelijk beter, al laat Iran zich ook van de beste kant zien. Kansjes over en weer leveren geen goals op. Totdat Portugal ineens een mooie schietkans krijgt. Er wordt niet getwijfeld. De bal wordt onderkant lat via het net rats de goal ingejaagd: 1-0 Portugal siiiii! Tijd om het goed te maken heeft Iran niet meer. Na de aftrap is het direct einde wedstrijd. Portugal staat daarmee op de rand van de wereldtitel. In de laatste wedstrijd volstaat een gelijkspel.

De vierde en laatste wedstrijd wordt gespeeld tegen België Alcides 8-1. Op papier een topper maar in de praktijk is Portugal veel beter. Van enige spanning is geen sprake in deze wedstrijd: Portugal wint met 6-0! Siiiiii… Portugal FC Burgum 8-1 is wereldkampioen!

FC Burgum 8-1 heeft nu drie toernooien gespeeld en drie gewonnen. Ze gaan in absolute topvorm naar het NK. En wat die topvorm waard is op het NK zal moeten blijken. Ze gaan de club FC Burgum in ieder geval vertegenwoordigen en dat is al heel wat.

Expert Meijer
C. van den Adel
Apuls
Tiltrans
Sonac
Jumbo Burgum