FC Burgum JO11-2 Kampioen in de zaal!

FC Burgum JO11-2 werd voor de winterstop uitgenodigd om deel te nemen aan de dorpen competitie georganiseerd door VC Trynwalden in Oentsjerk. Deze uitdaging gingen de heren graag aan:

Op zaterdag 24 december stond de eerste ronde op het programma. Het team is ingedeeld in een poule met VV Jistrum, VC Trynwalden en VV Noordbergum. De eerste wedstrijd neemt Burgum het op tegen Trynwalden. Dit wordt een walk-over want er wordt maar liefst met 5-0 gewonnen. Dat is knap aangezien de potjes maar 10 minuten duren. De tweede wedstrijd wordt er gespeeld tegen Noordbergum. De Noorderburen doen mee met een JO-12 team en dus staan er spelers tegenover de Burgumers die bijna allemaal een kop groter zijn. Het wordt dan ook een lastige pot. Voetballend is Burgum beter maar het fysiek van Noordbergum zorgt ervoor dat het moeilijk scoren is. Uiteindelijk wordt er toch gewonnen met 1-0 na een mooie aanval. De laatste wedstrijd is Jistrum de tegenstander. Ook hier treft Burgum een team met veel grote, fysiek sterke, spelers. Bovendien heeft Jistrum een voortreffelijke doelman. En dat laatste blijkt wel: Burgum legt aanval na aanval op de mat, maar de bal wil er maar niet in. De wedstrijd eindigt in 0-0. Met 7 punten in de tas, en 0 doelpunten tegen, gaat het team naar weer naar huis. Twee weken later volgt ronde twee en gaat gestreden worden voor plek 1!

Zaterdag 7 januari volgde ronde twee voor FC Burgum JO11-2. Het team treft dezelfde tegenstanders die dit keer allemaal tot de tanden gewapend zijn om FC Burgum van de eerste plaats te stoten.  De eerste wedstrijd wordt er aangetreden tegen Jistrum. Al vroeg is er een 1-0 voorsprong tegen deze stugge tegenstander. Er volgen nog een aantal ballen op de paal en saves van de Jistrum doelman. 1-0 winst betekent op koers voor het kampioenschap! De volgende tegenstander is Trynwalden dat deze ronde beduidend meer tegenstand biedt dan de vorige. Het staat 1-1 met nog een halve minuut te spelen. Wat dan gebeurt is werkelijk een subliem stukje zaalvoetbal: tikkie takkie, boem, goal! 2-1 gewonnen! Door gunstige uitslagen bij de andere wedstrijden moet Noordbergum de laatste wedstrijd heel dik winnen van FC Burgum om nog aanspraak te maken op de titel. Dit laten de blauwhemden echter niet gebeuren. Gescoord wordt er helemaal niet de laatste wedstrijd. En 0-0 is ruim voldoende om het kampioenschap binnen te slepen! FC Burgum JO11-2 kampioen van de Wâlden! Met een dik verdiende medaille keren de heren huiswaarts.

Betrokkene FC Burgum JO11-2

Expert Meijer
Tiltrans
C. van den Adel
Jumbo Burgum
Sonac
Apuls