FC Burgum JO15–1 oefent tegen beloften dames PEC Zwolle O19

FC Burgum JO15-1 (aangevuld met een vijftal spelers van JO17-1) speelt vrijdagavond 13 januari een oefenwedstrijd tegen de dames beloften van PEC Zwolle O19. 

Dames PEC Zwolle O19, uitkomende in de beloften eredivisie en o.a. spelend tegen de beloften van Ajax, PSV, Feyenoord en Heerenveen, zijn in het weekend van 13 tot 16 januari op trainingskamp nabij Burgum. Gezien de goede resultaten in de hoofdklasse van FC Burgum JO15-1 heeft PEC Zwolle contact opgenomen met FC Burgum en aangegeven dat ze graag willen oefenen tegen het team van hoofdtrainer René Geertsma en assistent-trainer Tjisse Pander. 

René geeft aan: “Als hoofdklasser heeft de JO15-1 zich de eerste seizoenshelft met veel plezier, uitstekend ontwikkeld. We hebben prima voetbal gespeeld met mooie resultaten. We zijn ongeslagen als eerste geëindigd in de beker hoofdklasse poule. In de daarop volgende k.o. fase zijn we met goed voetbal helaas door de koploper van de 6e divisie Blauw Wit uitgeschakeld.

Tjisse: “Daarnaast hebben we in de competitie jammer genoeg met maar 1 doelpunt verschil net geen promotie kunnen bewerkstelligen naar de 6e divisie. Voor de tweede helft van het seizoen doen we wederom een gooi naar het kampioenschap.

Het spelen van een oefenwedstrijd tegen de dames beloften van een gerenommeerde profclub als PEC Zwolle vinden beide trainers een mooie uitdaging en vooral ook erg leuk en leerzaam voor hen als trainers en spelers. Ook is het natuurlijk een stukje reclame voor de club FC Burgum.

Op verzoek van PEC Zwolle zal er 3x een half uur worden gespeeld. In de pauzes zullen er strafschoppen worden genomen.

De wedstrijd wordt vanaf 19.00 uur gespeeld op veld 1 en staat onder leiding van arbiter Gooitzen Koopmans.

Apuls
Sonac
Expert Meijer
C. van den Adel
Jumbo Burgum
Tiltrans