Het 46e Jan C. Douma toernooi was wederom een groot succes!

Na de fusie en corona was het nu voor het eerst in de Nije Westermar. En met meer dan 80 deelnemers verdeeld in 10 teams, waren dat er meer dan ooit. Oud-leden, senioren, jo19 en andere betrokkenen van FC Burgum, zowel dames en heren, zetten hun beste beentje voor in het zaalvoetballen.
De teams waren zeer gelijkwaardig ingedeeld en dat leverde een spannende strijd op. Na 2 avonden waren het Japan, Marokko en Frankrijk die tot het einde om de titel streden. Uiteindelijk hadden Frankrijk en Marokko evenveel punten behaald maar was Frankrijk winnaar vanwege het aantal gescoorde doelpunten.

Prijsuitreiking
Na afloop in de kantine nam Jan Douma de microfoon om menig prijsje uit te delen voorzien van een korte toelichting of kleine anekdote. Onder andere mooiste doelpunt (Sipke Bosma), de grootste blunder (Sjoerd van Dekken), aanstormend talent (Tjisse Pander) en beste keeper (Marrit Kerstholt) passeerden de revue. Nieuw deze keer was het inleveren van een prijs vanwege een onsportieve actie. Deze eer viel Gauke Hayma (meer dan 40 deelnames!) ten deel door het weggooien van de bal, omdat hij het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter. Hij kon zijn gewonnen worst (3e plek met Japan) weer inleveren haha.

De organisatie trakteerde iedereen nog op een consumptie met assorti en het bleef nog lang gezellig in de kantine. Wedstrijdleiding, scheidsrechters en kantinepersoneel bedankt.

De organisatie kijkt tevreden terug.

Tot volgend jaar!

Klik hier voor alle foto's...

Jumbo Burgum
Expert Meijer
C. van den Adel
Apuls
Sonac
Tiltrans