Succesvolle PEC Zwolle-clinic voor meiden

In het weekend van 14 en 15 januari waren de beloften dames van PEC Zwolle te gast op ons mooie voetbalcomplex in Burgum.

Op vrijdag had PEC Zwolle al een oefenwedstrijd gespeeld tegen JO15-1 van FC Burgum. Op zaterdagochtend werd op veld 1 een training afgewerkt. Daarna konden de meiden van PEC Zwolle in de kantine zich voorbereiden op de clinic die de speelsters zelf hadden voorbereid voor de meiden van FC Burgum.

Meet and greet
Om 14.00 uur was het zover: de meiden van FC Burgum en VV Noordbergum verzamelden zich in de kantine. De deuren van het afgesloten kantinegedeelte gingen open en onder applaus van zo’n 20 PEC Zwolle-topsporters kwamen er bijna 65 meiden de ruimte binnenlopen voor de meet and greet met de dames van PEC Zwolle.

Veel vragen over en weer
Tijdens de opening van de clinic werden de meiden welkom geheten door Luc Holwerda, jeugdcoördinator van FC Burgum. Vervolgens werden er verschillende vragen gesteld aan de speelsters van PEC Zwolle, zoals hoe vaak trainen jullie? Hoe combineren jullie al dat trainen met school? En hoe laat moet je eigenlijk op bed om zo’n intensief programma te kunnen volhouden, maar ook om op dit topniveau te kunnen blijven presteren? Het advies was om iedere dag om 21.00 uur op bed te gaan. Focus je op je doel en maak een plan. Zonder plan geen haalbaar doel en dan blijkt een doel een droom…

De trainer en de meiden van PEC Zwolle waren benieuwd wat voor spelers ze voor zich hadden en stelden ook enkele vragen aan de clinic-deelneemsters. Hoe vaak trainen de meiden van FC Burgum en Noordbergum eigenlijk? En hoeveel spitsen, middenvelders en verdedigers zijn er in de zaal? Al met al een hele leuke kennismaking. Tijdens de kennismaking kregen wij van PEC Zwolle nog een voetbalshirt uitgereikt.

Mindset op trainen
Na de meet and greet bleek dat het nog steeds niet was gestopt met regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. De positieve sfeer die de dames van PEC Zwolle uitstraalden en de energie van de deelneemsters maakten dat de mindset stond op trainen! Kortom, weer of geen weer, de meiden zijn niet van zout en ze waren er klaar voor!

De clinic was super goed verzorgd door de dames van PEC Zwolle. In een carrouselvorm werd er per kwartier door gewisseld en was er tussendoor tijd voor een fotomomentje en/of een Tik Tok-dansje. Er werd fanatiek getraind en alle spelvormen en techniekoefeningen kwamen aanbod. Al met al een prachtige middag met een fantastisch PEC Zwolle beloften team die dit voor FC Burgum mogelijk heeft gemaakt.

Luc Holwerda

Tiltrans
Apuls
Expert Meijer
C. van den Adel
Sonac
Jumbo Burgum