Dichtbij een punt in extremis tegen sterk KHC; rentree Jacob

Op Sportpark de Venen speelden we een wedstrijd die deed denken aan de wedstrijd Nederland-Frankrijk, een dag eerder. KHC met hun surplus aan kwaliteit in de rol van Frankrijk en FC Burgum evenals Nederland in de underdogpositie. Net als ‘Oranje’ kwam FC Burgum 2-0 achter, maar was een gelijkspel in de slotfase nog heel dichtbij.

Oppermachtig KHC
Met een verdedigende speelwijze gingen we de strijd aan tegen de nog foutloze kampioenskandidaat KHC. De Burgumer 'bus' stond echter niet goed genoeg geparkeerd, want de Kampenaren kwamen in de eerst helft tot meerdere grote kansen. KHC dicteerde de wedstrijd volledig en de 2-0 ruststand was dan ook meer dan terecht. We mochten van geluk spreken dat een levensgrote kans op 3-0 niet werd verzilverd.

Terug in de wedstrijd
In het begin van de tweede helft nog steeds een dominant KHC, maar de koploper hield ons in leven en leek het soms wat lichtzinnig op te nemen, alsof de buit al binnen was.

Mede daardoor kwamen wij weer terug in de wedstrijd. Zo was Remco tien minuten na rust dichtbij de aansluitingstreffer: ondanks dat hij getorpedeerd werd door de uitstormende keeper, kreeg hij de bal er langs. De bal passeerde de doellijn, maar helaas werd dit niet waargenomen door scheidsrechter en grensrechter.

Net niet
Vlak nadat KHC na liet om de beslissende 3-0 te maken, kopte Henny in de 81e minuut pardoes de aansluitingstreffer binnen, na een prachtige indraaier van Thomas. De wedstrijd kantelde volledig en in het slotoffensief dat volgde, waren we nog heel dichtbij de gelijkmaker, maar de  mannen uit Kampen konden uiteindelijk opgelucht ademhalen toen de scheidsrechter affloot. KHC won verdiend, maar verdorie, wat waren we nog dichtbij een gelijkspel.