FC Burgum koestert punt na moeizame tweede helft⚽️

Teleurstelling en realisme vochten om voorrang toen we gisteren het veld afliepen na een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter LSC 1890.

Na de 3 'bonuspunten' tegen Go Ahead Kampen konden we bij winst tegen LSC naar de middenmoot klimmen, bij verlies konden we ook zomaar weer laatste staan. Een uiterst belangrijk pot dus in de nu al boeiende strijd om rechtstreekse handhaving.

Op koers voor winst
De eerste helft legden we degelijk voetbal op de mat. We controleerden de wedstrijd, zonder overigens veel kansen te creëren. Niet verwonderlijk dus dat onze goal uit een benutte penalty kwam van Yorn, nadat de Sneeker doelman Henny na 20 minuten tegen de vlakte werkte: 1-0!

Flipperkastvoetbal
In de tweede helft begonnen we nog wel goed met een gevaarlijke kopbal van Roeland uit een corner van Remco en een minuut later Kees die Henny alleen voor de keeper zette, maar ook hij wist de keeper niet te passeren. Daarna verandere het spelbeeld, met veelvuldig 'flipperkastvoetbal' en LSC dat het betere van het spel had. De Sneekers groeiden in hun geloof om Burgum met een resultaat te verlaten en kwamen na 77 minuten verdiend op gelijke hoogte. De meeste dreiging kwam ook daarna van LSC, wij wisten bijna niet meer aan voetballen toe te komen. Alleen Harmen wist nog eenmaal gevaarlijk door te breken, maar hij werd op het laatste moment knap afgestopt.

Punt maximaal haalbare
Teleurstelling om het gelijke spel was er in eerste instantie omdat vooraf alleen de winst telde, maar uiteindelijk realiseerden we ons dat we het punt op basis van de tweede helft moesten koesteren.