Wereldgoal niet genoeg voor een overwinning⚽️

Lange tijd leek Roel de Wilde op deze regenachtige middag de matchwinner te worden met een fantastische afstandspegel en leek Burgum met drie extra punten de winterstop in te gaan. In de slotfase wist Jubbega echter de verdiende gelijkmaker binnen te werken.

Wereldgoal
Het was in de 24e minuut toen Roel de bal onderschepte en de vijandelijke helft binnen stormde. Op zo'n 30 meter van het doel was er nog steeds geen opponent die hem stopte. "Toen dacht ik, laat ik het maar gewoon proberen. Waarna de bal heerlijk in de kruising vloog", aldus de rechtsback na afloop.

Boeiend schouwspel
Burgum en Jubbega maakten er een leuke eerste helft van met kansen aan beide kanten. De thuisclub had een licht overwicht en had de meeste kansen, maar aan de andere kant voorkwam Arjen ook tweemaal op knappe wijze de gelijkmaker.

Jubbega krijgt wat het verdient
Aan het begin van de tweede helft een grote kans op 2-0, maar de keeper redde 1 op 1 'met de teen van Casillas' de inzet van Henny.

Daarna kwam Burgum er voetballend amper meer aan te pas en was er de ene naar de andere poging van de Jubbegeasters om het blauwe verdedigingsblok stuk te spelen. Burgum stond eigenlijk voortdurend onder druk. Tot grote uitgespeelde kansen kwamen de rood-zwarten niet, wel volgden de corners zich in hoog tempo op. Kort voor tijd viel zo'n corner goed voor Stefan Westra, die van dichtbij de gelijkmaker kon binnen frommelen.

Een terecht gelijkspel, gaf ook aanvoerder Henny na afloop toe. "Maar toch overheerst de teleurstelling, door de manier waarop de goal dan uiteindelijk - via via - binnen valt."

Optimistisch de winterstop in
Na dit gelijkspel komt Burgum op een gedeelde 7de plek, die het op dit moment deelt met drie andere teams. Daarmee doet het, na de moeilijke seizoensstart, helemaal mee in de bloedstollende strijd om de spaarzame 'veilige' plekken voor handhaving. Kortom, een tweede seizoenshelft om ons op te verheugen🤩💪