FC Burgum presenteert 3 talentvolle aanwinsten voor de A-selectie

We zijn in onze nopjes dat we het naderende nieuwe voetbalseizoen gaan starten met 3 talentvolle nieuwkomers in onze A-selectie. 2 spelers hebben onze jeugdopleiding doorlopen, terwijl aanwinst nummer 3 overkomt vanuit de Gibraltar Nations League. We stellen ze graag aan je voor.

Jules Boubane maakt internationale transfer naar FC Burgum
Jules heeft voor zijn leeftijd (19) al heel wat voetbalervaringen opgedaan, in binnen- en buitenland. De linksbenige ‘voetbalnomade’ speelde bij Drachtster Boys, het Tsjechische FK Ústí nad Labem en afgelopen seizoen bij St. Joseph’s FC in Gibraltar. Daarnaast deed hij testen bij Cambuur, FC Twente, FC Braga (Portugal) en Gil Vicente FC (Portugal). Het tekenen van een contract bij St. Joseph’s FC, uitkomende in de Gibraltar National League, ziet hij als zijn hoogtepunt tot nu toe.

Jules speelde de afgelopen jaren als centrale verdediger en linksback. Zijn doel voor komend seizoen? “Er samen in ieder geval een leuk en goed seizoen van maken.”

Jeugdexponent Jaap Jurjen Haveman wil zich verder ontwikkelen
Jaap-Jurjen (19) maakt vanuit onze JO19-1 de directe overstap naar de A-selectie. Hij begon zijn voetbalcarriëre bij VV Suameer en maakte na 3 jaar de overstap naar de jeugd van Burgum. Als vleugelaanvaller ontwikkelde hij zich verder, met als zijn hoogtepunt het kampioenschap in de hoofdklasse met JO19-1. In de kampioenswedstrijd was hij bovendien belangrijk met een doelpunt en een assist.

Zijn doel voor komend seizoen? "Zoveel mogelijk spelen en me als speler verder ontwikkelen."

Simon van der Meer, een keeper met een missie
Afgelopen seizoen zat Simon (17) al regelmatig op de bank bij FC Burgum 1 als keeper van onze JO17-1. Zijn debuut maakte hij in de oefenwedstrijd tegen SC Cambuur O21, een memorabel moment dat Simon bestempelt als het hoogtepunt van zijn voetbalcarrière tot nu toe.

De talentvolle doelverdediger, die onze gehele jeugdafdeling doorliep, heeft een prachtig doel voor ogen: 1e keeper worden van FC Burgum 1.

 

C. van den Adel
Expert Meijer
Apuls
Jumbo Burgum
Tiltrans
Sonac