Laatste wedstrijd voor Kareem (JO10-1)

Woensdag 6 September, een bericht in de groepsapp van FC Burgum JO10-1:

Hallo allemaal, zaterdag is de laatste wedstrijd van Kareem met jullie omdat we zijn overgeplaatst naar azc Gilze. Ik dank jullie allemaal voor alles wat jullie ons hebben gegeven en ik hoop jullie weer goed te zien. We zullen jullie nooit vergeten. Maandag vertrekken wij!

Het is een bericht waarvan we wisten dat het een keer zou komen maar het maakt nogal wat los bij zowel de jongens van de 10-1 als de ouders. Een voetbalvriend waar ze al jaren mee voetballen moet noodgedwongen verhuizen. En dat komt toch wel even binnen.

Zaterdag 9 september: FC Burgum 10-1- Leovardia 10-1

The last Dance van Kareem Shimir in het shirt van FC Burgum. De boys van FC Burgum 10-1 willen de wedstrijd heel graag winnen voor Kareem. En uiteraard moet Kareem ook even scoren in zijn laatste wedstrijd. Dat scoren lijkt het probleem niet te worden aangezien Kareem altijd wel zijn goaltje meepikt. Maar de spanning is voelbaar, je weet het nooit. Bovendien wil Leovardia dit afscheidsduel stiekem wel verstoren want die hebben hun eigen belangen natuurlijk. Maar FC Burgum 10-1 speelt fantastisch en Kareem speelt één van zijn beste zo niet zijn beste wedstrijd in het shirt van FC Burgum. En dat onder deze omstandigheden. Hij scoort maar liefst 10 keer in zijn laatste wedstrijd, die dik wordt gewonnen door FC Burgum 10-1.

Maar het zijn niet de goals, het is het totale pakket. Want wie Kareem de afgelopen jaren heeft zien spelen of toevallig deze laatste wedstrijd heeft gezien weet dat het hier gaat om een unieke speler, een parel op voetbalschoenen, een voetballer pur sang die als een soort magiër over het veld zweeft. Hij weet zowel tegenstanders als publiek langs de lijn als het ware te hypnotiseren met zijn verbluffende techniek. Hebben de scouts in de regio zitten slapen? Niet helemaal want SC Heerenveen pikte hem op voor de vooropleiding, alleen logistieke problemen zorgen ervoor dat dit geen lang leven beschoren is. Zeer spijtig voor een talent als Kareem. In de laatste minuut van de wedstrijd volgt er uiteraard een publiekswissel waarbij de dank ook uitgaat naar Leovardia want beide teams vormen een erehaag voor Kareem, grote klasse! Na de wedstrijd is het tijd voor een paar mooie woorden en ondanks een strakblauwe hemel regent het, tranen welteverstaan. We hebben van je genoten. Het ga jullie goed.

Tot ziens Kareem en familie!
وداعا كريم والعائلة

Tiltrans
Apuls
Sonac
C. van den Adel
Expert Meijer
Jumbo Burgum