Teleurstellende 'hotseknots' derby

Voor verzorgd, aantrekkelijk positiespel moest je niet bij deze derby in Damwoude zijn. Voor strijd, duels, lange ballen, veel balverlies en 'God zegene de greep-voetbal' des te meer.

Niet het voetbal dat we het liefst spelen, maar vanwege het moeilijk bespeelbare veld zat er niet veel anders op. "Wy hawwe de kij der krekt fanôf helle", was een veelzeggende opmerking van een staflid van Broekster Boys.

Meeste spektakel vooraf
Derby-waardig was de opkomst zéker! Met jeugd die mee het veld op liep, vuurwerk en een flink arsenaal aan rookpotten. Een spektakel waar de wedstrijd uiteindelijk niet aan zou tippen.

Fout afgestraft
Het was Broekster Boys dat grote gedeeltes van de wedstrijd het meeste balbezit had, tegen een FC Burgum dat regelmatig georganiseerd stond op eigen helft. Toch was de eerste kans voor Henny, die uit een corner net naast kopte.

Verder creëerden beide teams weinig grote kansen. Tot vlak voor rust. Na een fout in onze opbouw sloeg de thuisclub razendsnel toe via Vincent Hoekstra: 1-0.

Spaarzame kansen onbenut
In de tweede helft waren we tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Een indirecte vrije trap op een paar meter van het doel werd gekeerd door een rode muur van spelers tussen de palen. Een kwartier later kwam Remco 1 op 1 met de keeper, maar zijn schot ging hard en hoog over.

In de slotfase gingen we 'va banque' spelen, maar tot grote kansen kwamen we niet meer. Aan de andere kant haalde Roel nog wel een zeker lijkend doelpunt van Broekster Boys van de lijn.

Al met al een teleurstellende derby, al zal Broekster Boys daar gezien het resultaat niet om malen.