Er gebeuren heel veel mooie dingen bij FC Burgum

Hoi allemaal,

Na onze prachtige startdag op 31 augustus en nu de bal volop rolt, leek het ons goed om jullie hierbij even een update te geven over verschillende zaken die ons als bestuur bezighouden en waar we jullie graag over willen informeren. Op 1 juli zijn we weliswaar officieel gefuseerd, maar de club draait nu pas echt. Er gebeuren heel veel mooie dingen.

• Nieuwe leden

Wij verkeren in de gelukkige omstandigheid dat bij de start van FC Burgum veel nieuwe leden zich hebben gemeld. De teller van nieuwe leden staat nu op ongeveer 50! Deze nieuwe leden, meisjes en jongens, worden allemaal persoonlijk welkom geheten door onze ambassadrices, Baukje en Anita.

We weten ook dat we op dit moment nog niet alle nieuwe leden in kunnen delen in teams, omdat de teams vol zitten. We hopen desondanks wel de nieuwe leden te kunnen laten meetrainen, zodat ze zich deel van de club mogen en kunnen voelen.

Aan alle nieuwe leden zeggen we dan ook graag: hartelijk welkom bij FC Burgum en we hopen dat jullie met heel veel plezier van het voetbalspel zullen genieten!

• Vrijwilligers

Waar we ook (net als met de nieuwe leden) erg blij van worden zijn de vele nieuwe vrijwilligers die wij mogen verwelkomen. Onze vrijwilligers-coördinatoren, Richard en Willem, slagen er steeds meer in om mensen te enthousiasmeren om een rol te pakken binnen de club.

Desondanks blijft het binnen de club altijd actueel om vrijwilligers te werven, zoals voor ondersteuning bij het kantinewerk, terreindiensten en kluswerkzaamheden.

Wij zijn supertrots op onze vrijwilligers, van wie de meesten al jaren actief zijn. Juist mede door de vrijwilligers wordt de sfeer binnen de club gemaakt.

Onlangs hebben Willem en Richard de 'Vrijwilliger van de maand' gelanceerd. Hier werd Dries in het zonnetje gezet. Een prachtig initiatief dat door ons van harte wordt ondersteund. We zijn benieuwd wie de volgende vrijwilliger zal zijn.

• Tenue FC Burgum

Inmiddels lopen we allemaal in het nieuwe FC Burgum-tenue. Wat een fantastisch beeld is dat op het Koningsland. Samen met Craft en Leffel Sportswear is in de zomer enorm hard gewerkt om iedereen in het nieuw te krijgen. Dat is gelukt en daar zijn wij erg tevreden over.

Natuurlijk weten we ook dat er hier en daar punten van kritiek zijn, zoals de kwaliteit van de shirts en het feit dat er (met uitzondering van heren 1 en vrouwen 1) van iedereen om een eigen bijdrage werd gevraagd voor de nieuwe kleding. Dit is gedaan omdat wij een budget hadden vastgesteld en wij bij dit onderwerp geen onderscheid willen maken tussen jeugd en senioren.

Daarnaast is ervoor gekozen om alle (nieuwe) sponsormogelijkheden centraal te coördineren via de sponsorcommissie. Potentiële nieuwe sponsoren die bijvoorbeeld een tenue-item willen sponsoren (denk hierbij bijvoorbeeld aan inloopshirts of sporttassen), worden op deze wijze via de sponsorcommissie aan de club gebonden. We willen voorkomen dat er bijvoorbeeld meerdere verzoeken aan een sponsor worden gedaan.

Hierdoor hopen we meer grip te hebben. Uiteindelijk willen we een hogere klanttevredenheid voor onze sponsoren realiseren.

• Stand van zaken bouw nieuwe sporthal

Op 5 september is officieel de eerste paal geslagen. Deze handeling werd verricht door onze wethouder van sport, mevrouw Hoekstra. Vele FC Burgumers waren hierbij aanwezig en zagen toen ook de 3D-impressie van de nieuwe sporthal en onze nieuwe kantine.

De bouw verloopt vooralsnog voorspoedig en volgens planning. Volgend jaar rond deze tijd hopen wij als FC Burgum “te wonen” in ons nieuwe sportcafé en ons om te kunnen kleden in de nieuwe kleedboxen!

Even was er wat onrust, toen er een week niet veel gewerkt werd op de bouwplaats. Er waren mensen die dachten dat de bouw wellicht stilgelegd zou zijn wegens de stikstofproblematiek. Gelukkig was dit niet het geval. Er wordt volop gewerkt aan de sporthal!

Afsluitend:

Naast deze genoemde thema’s spelen er zeker nog meer zaken, maar daarover later meer. Als bestuur hebben wij openheid hoog in het vaandel staan. Tenslotte zijn wij er voor onze leden en niet andersom. Wij willen jullie regelmatig via deze weg een update geven van de belangrijkste actuele bestuurszaken.

Mochten jullie meer informatie willen, vragen hebben of gewoon iets kwijt willen, schroom dan niet om een van ons aan te schieten of mail naar info@fcburgum.nl

Vriendelijke groeten,

Bestuur FC Burgum.

Sonac
Expert Meijer
Apuls
Tiltrans
C. van den Adel
Jumbo Burgum