Even voorstellen: ons Lief en Leed-team

Graag willen we jullie voorstellen aan ons Lief en Leed-team, bestaande uit Akke Vlietstra, Jannie Sprietsma en Sity Brouwer.

Als je het hebt over ‘hart voor de club’, dan is het omzien naar de mensen binnen onze club daar natuurlijk een wezenlijk onderdeel van. Het is dan ook fantastisch dat we vanaf de start van FC Burgum een speciaal Lief en Leed-team hebben, dat in actie komt wanneer leden of betrokkenen van onze club iets heugelijks of verdrietigs overkomt. Bij een heugelijk feit kun je bijvoorbeeld denken aan een geboorte, huwelijk of het behalen van een scheidsrechters- of trainersdiploma, terwijl je bij verdrietige gebeurtenissen kunt denken aan bijvoorbeeld een zware blessure of ziekte.

Dreamteam draait op volle toeren
Toen Akke, Jannie en Sity begin dit jaar werden gevraagd om Lief en Leed binnen FC Burgum op te zetten, was er geen enkele twijfel. Ook Sity gaf direct haar ‘ja-woord’: ,,Het is fijn om weer ‘terug te zijn’ bij het voetbal in Burgum.” Vol enthousiasme gingen ze met z’n drieën aan de slag en inmiddels zijn er al vele clubmensen positief verrast met een kaartje, fruitmand of voetbalblad.

Zelf genieten de dames ervan om als vriendinnen een actieve rol te vervullen binnen onze club. Het omkijken naar elkaar en iedereen het gevoel te geven dat ze erbij horen, daar dragen ze graag een steentje aan bij.

Sity: ,,Het aspect van ‘omkijken’ naar je medemens heb ik meegekregen in m’n opvoeding en geeft mij veel plezier en voldoening.”

Jannie: ,,Ik vind het fijn om iets te betekenen wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt, om daar actie in te ondernemen.”

Akke: ,,Het is fijn om mensen aandacht te geven, of het nu lief of leed is. Laten voelen dat ze erbij horen.”

In het begin was het nog even wat zoeken naar de precieze invulling: wanneer kom je als club in actie en wat geef je in welke situatie? Door regelmatig met elkaar te overleggen en door het uiteindelijk ‘gewoon te doen’, voelen de dames inmiddels goed aan wat in welke situatie gepast is. Ze proberen natuurlijk zoveel mogelijk één lijn te trekken, maar bekijken het ook per situatie. ,,Geen elke situatie is precies hetzelfde”, geeft Akke daarbij aan.

Duidelijk is dat het Lief en Leed-team al een tijdje op volle toeren draait. Bij de invulling van dit idee hadden wij ons als club geen mooier team kunnen wensen. Om in voetbaltermen te spreken: we hebben hier te maken met een ‘dreamteam’!

Oproep: laat het Lief en Leed-team weten wat er speelt binnen onze club!
Door hun goede werk zijn veel clubmensen inmiddels op de hoogte van ons Lief en Leed-team, waardoor ze de dames bij bijzondere nieuwtjes weten te vinden. Jannie bevestigt dat: ,,We hebben een snelle koppeling met andere vrijwilligersteams, dat werkt erg fijn. Ik geniet van de saamhorigheid met elkaar!”

Omdat we als club graag iedereen de aandacht willen geven die hij/zij verdient of nodig heeft, willen we iedereen binnen de club oproepen om bijzondere gebeurtenissen, of ze nu ‘groot’ of ‘klein’ zijn, door te geven aan ons Lief en Leed-team. Dit kan door middel van een berichtje of telefoontje naar Akke Vlietstra (06-33760333), die als contactpersoon van het team optreedt.

Ga zo door dames! 😊

Jumbo Burgum
C. van den Adel
Expert Meijer
Sonac
Tiltrans
Apuls