Vrijwilliger van de maand november

De Sint is alweer richting het Spaanse land
Maar wij doen de oorkonde van november nog wel van de hand

Elke maand wordt een vrijwilliger geëerd
Deze keer is Jannie Elzinga (55) de uitverkorene, van harte gefeliciteerd!

Jannie is al ruim tien jaar actief als vrijwilliger. Eerst als jeugdleider bij BCV en BBC. Later nog als lid van het jeugdbestuur en scheidsrechterscoördinator van BBC. Jannie heeft het ontstaan van BBC dan ook van dichtbij meegemaakt, en heeft gezien dat twee verenigingen bij elkaar brengen geen utopie hoeft te zijn. Vandaar dat ze ook een prominente rol heeft gespeeld als lid van de fusiecommissie die mede FC Burgum tot stand heeft gebracht. De voorzitter van algemene zaken was er dan ook als de kippen bij om Jannie te vragen voor een blijvende rol binnen FC Burgum.

Jannie woont in Noordbergum met haar man Harry en hun vier kinderen. Zoons Hendrik, Gerard en Pieter voetballen ook allen bij FC Burgum. Jannie moedigt ze met regelmaat aan op zaterdag tijdens hun wedstrijden. Dochter Anna Wietske is sinds een aantal jaren zeer actief in de acrogym, als ze wedstrijden heeft is Jannie ook hierbij aanwezig om haar dochter aan te moedigen. Ze wonen met z’n allen op een boerderij waar de schapen door de wei lopen.

Samen met zoon Hendrik runt ze sinds enkele jaren een autorijschool. Het bijbrengen van de autorijvaardigheden aan jongeren vindt ze een ontzettend mooie uitdaging. Alles overzien en in een logische volgorde overbrengen zit in haar bloed. Vandaar dat ze ook al jaren notuleert, eerst bij het jeugdbestuur van BBC en nu bij de vergaderingen van Algemene zaken binnen de nieuwe vereniging. Daarvoor was Jannie ruim dertig jaar actief binnen de ING bank. Een aantal jaar geleden vond er een reorganisatie plaats en moest ze na gaan denken over een nieuwe toekomst op werkgebied.

Vervelen hoefde ze zich in ieder geval niet. Met vier kinderen en een boerderij die onderhouden moet worden is er altijd wel wat te doen. Ik was ook net op tijd bij haar thuis om de oorkonde uit te reiken of Jannie was alweer op weg naar de supermarkt. Ook de coördinatie van de Poiesz Jeugdsponsoractie neemt ze al jaren voor haar rekening. Ze houdt daarnaast de administratie bij van een natuurbegraafplaats waar haar man mede-eigenaar van is. Als er dan nog vrije tijd over is mag ze graag een wandeling maken of ergens een hapje gaan eten.

We hopen dat Jannie voor nu en in de toekomst nog tijd over blijft houden voor FC Burgum!

Apuls
Expert Meijer
Jumbo Burgum
Tiltrans
C. van den Adel
Sonac