Trainen op basis van de VTON-formule, hoe werkt dat?

Maandagavond stond de eerste themabijeenkomst van de jeugdopleiding van FC Burgum op de agenda. De bijeenkomst was speciaal voor de trainers van de onderbouw. Op deze avond stond de VTON-methode en de bijbehorende app centraal.

VTON staat voor Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland. Het is een trainingsmethode di onze trainers een leidraad geeft bij het verzorgen van hun trainingen. Daarbij maken zij gebruik van een speciale app.

Uitleg aan onderbouwtrainers

Pieter Santema was er namens VTON en gaf een uitgebreide workshop over de filosofie en het gebruik van de app. Na het openingswoord van onze hoofd jeugdopleiding Eric Boersma gaf Santema een uitleg aan de achttien aanwezige onderbouwtrainers. Vervolgens nam hij alle trainers mee naar het veld om de koppeling tussen theorie en praktijk te maken.

Betrokkenheid en enthousiasme

De JO11-1 van FC Burgum kreeg hierdoor een extra training op basis van de VTON-formule. Afsluitend werd de training nabesproken met alle aanwezigen. Pieter Santema: ,,Het is fantastisch om de betrokkenheid en het enthousiasme te zien binnen de club.’’ Dit werd meteen al duidelijk door de hoge opkomst.

Passende ondersteuning

De themabijeenkomsten maken deel uit van het voetbalplan om de jeugdopleiding van FC Burgum verder te ontwikkelen. Er zullen meerdere themabijeenkomsten worden georganiseerd waarbij verschillende onderwerpen de revue zullen passeren. Ook wordt gewerkt aan een plan om de jeugdtrainers passende ondersteuning te bieden. „Dit was een mooie eerste stap in de ontwikkeling van onze jeugdopleiding’’, aldus Eric Boersma.

Wil je meer weten over de VTON-methode en/of lijkt het je iets om ook als trainer aan de slag bij FC Burgum, stuur dan een mail naar hjo@fcburgum.nl

Apuls
C. van den Adel
Sonac
Expert Meijer
Jumbo Burgum
Tiltrans