Uitleg over sponsoring inloopshirts en sporttassen

Via de website is al een aantal keren gecommuniceerd over de kleding van FC Burgum en aanverwante zaken. Toch blijken er nog wat onduidelijkheden te zijn, met name op het gebied van inloopshirts en sporttassen.

Sommige leden denken dat de club ook inloopshirts en sporttassen levert of dat ze deze spullen met korting kunnen aanschaffen. Helaas is dat financieel niet haalbaar. Alleen voor de selecties van FC Burgum 1 en Vrouwen 1 zijn uitzonderingen gemaakt. Dit zijn de uithangborden van de club en daarmee wil een aantal sponsors zich ook identificeren.

Wil je collectief inloopshirts of tassen aanschaffen?

We kunnen ons goed voorstellen dat er teams zijn die toch graag collectief inloopshirts of tassen willen bestellen. Dat kan natuurlijk. Er zijn twee opties:

  • als team geld bij elkaar leggen en shirts en/of tassen bestellen bij Leffel Sportswear
  • een sponsor zoeken die dit (deels) wil betalen.

De sponsor komt dan met zijn bedrijfsnaam op het shirt en sluit een contract af met de vereniging. Dit is een driejarig contract, waarbij de sponsor zich verplicht om jaarlijks 100 euro over te maken aan de vereniging. De overige kosten bestaan uit de aanschaf van de shirts of tassen en het sponsorlogo.

Ik heb een sponsor op het oog voor mijn team. Mag ik die benaderen?

Het is niet de bedoeling dat bestaande sponsors lukraak worden benaderd om iets voor een individueel team te doen. Sommigen betalen best al veel via bestaande sponsorcontracten en dan is het niet fijn als andere leden van de club je weer aanschieten. Als je dus bepaalde sponsors in gedachten hebt, breng dan de sponsorcommissie hiervan op de hoogte en dan gaan we in gesprek.

Zoeken naar de juiste constructie

Op deze manier hebben we de standaardteams van jongens en de meisjes van inloopshirts kunnen voorzien. In deze gevallen meldde de sponsor zich bij ons en hebben we samen naar de juiste constructie gezocht.

Bij de JO17-2 en FC Burgum 2 hebben mensen rond het team zich ingespannen om een sponsor aan te dragen en ook dat is gelukt. Op deze manier krijgen we een goede wisselwerking tussen leden, sponsorcommissie en sponsoren en kunnen we samen de juiste dingen doen.

Meer informatie

Heb je vragen over sponsoring? Stuur dan een mailtje naar sponsoring @fcburgum.nl.

Tiltrans
Sonac
Expert Meijer
Apuls
Jumbo Burgum
C. van den Adel