Vrijwilliger van de maand september

Binnen FC Burgum zijn vele enthousiaste vrijwilligers actief, die elk op zijn of haar manier een steentje bijdragen aan het mooier maken van onze club.
Al deze vrijwilligers worden enorm gewaardeerd. Om deze waardering te laten blijken, eren wij vanaf dit seizoen elke maand een vrijwilliger met een oorkonde. De eerste oorkonde gaat naar Andries Vietmeijer, beter bekend als Dolle Dries.

Dries (62) is al meer dan veertig jaar vrijwilliger. Hij doet dit nu ruim twee jaar in dienst van eerst BCV en nu FC Burgum. Daarvoor was hij onder andere actief als vrijwilliger voor Kollumerzwaag, Buitenpost en Harkema. Voor onze vereniging maakt Dries de boxen schoon en helpt hij het terrein voor een ieder schoon en bespeelbaar te houden. Dit doet hij vijf dagen in de week.

Zelf voetbalde Dries altijd in de lagere elftallen, het biertje en kroketje na de wedstrijd stonden altijd op één. Bier is belangrijker dan zweten, zei hij met een glimlach.

Ruim veertig jaar was hij stratenmaker, hij was altijd actief en kon niet stil zitten. Nu is hij vijf jaar met pensioen en woont sindsdien in Burgum. Zijn leven kreeg een aantal jaren geleden een drastische wending. Binnen een jaar verloor hij zijn zoon en vrouw. Meer dan een jaar kwam Dries de deur niet uit en zag het even niet meer zitten. Met behulp van zijn familie is hij er weer bovenop gekomen. Ook de voetbalvereniging heeft hierin een grote rol gespeeld. Hij had weer een reden om de deur uit te moeten. Klaar staan voor een ander staat bij hem altijd voorop, echter had hij die hulp toen zelf even nodig.

Nu gaat het gelukkig weer een stuk beter en kan hij weer genieten van FC Burgum, zijn kleinkind en zijn favoriete club Ajax. Die club volgt hij op de voet. Vroeger ging hij vaak naar Amsterdam om nieuwe spelers te bekijken of de spelers aan te moedigen tijdens een wedstrijd. Dries geniet van sport, hij kijkt graag naar jeugdwedstrijden van FC Burgum of kan uren Tour de France kijken.

Dries voelt zich vereerd dat hij de oorkonde heeft gekregen: ,,Ik vind dit schitterend! Hij krijgt een mooi plekje aan de muur in de woonkamer.'' Zelf staat hij niet graag in de spotlights, maar dit waardeert hij enorm.

Oant hjoen boeke montsje!

C. van den Adel
Expert Meijer
Tiltrans
Jumbo Burgum
Apuls