Met je team aan de bar? Dan ook een keer erachter!

Als middelpunt van onze vereniging is de kantine van onschatbare waarde. Denk de kantine maar eens weg; wat hou je dan over? Waar drink je dan je bakje voor de training, waar beleef je dan de befaamde derde helft?

We willen dan ook dolgraag dat de kantine elke trainingsavond open is. Dat kán, maar alleen met jullie hulp. FC Burgum beschikt al over een fijne ploeg kantinemedewerkers, maar zij kunnen het niet alleen.

Elke avond de kantine open? Met hulp van de teams kan het
Samen met de teams kunnen we het wel. Enkele teams helpen al. FC Burgum 5 en de neo’s nemen de woensdagavond voor hun rekening, zondag 1 pakt de vrijdagavond. Het gaat dus vooral om de maandag-, dinsdag- en donderdagavond. De oplossing is op zich doodsimpel: als ieder lid een avond per seizoen pakt, zijn we er al.

De praktijk is weerbarstiger. Velen van jullie maken zich al verdienstelijk: als trainer, leider, verzorger, grensrechter, scheidsrechter, bestuurslid, commissielid, consul, mop’er, vop’er, terreinonderhoudsmedewerker et cetera. Kan de club nog meer van jullie vragen? Ja, want met alle leden zíjn wij de club.

De vraag komt dus ook uit de club zelf en het antwoord ligt bij de teams. Hoe ze het organiseren, mogen ze zelf weten. Ze kunnen een avond adopteren zoals de neo’s en zondag 1, werken met een kantineschema naast het scheidsrechtersschema of hun spelers indelen op kwaliteit: horecatalenten vs fluittalenten. Ze mogen zelfs de partners van de spelers inzetten!

Wat houdt het werk in?
Je ondersteunt één keer per seizoen een vast lid van de kantineploeg op een doordeweekse avond (voor de tweede seizoenshelft van het seizoen 2019-2020 is dat de donderdagvond) van half 9 tot een uur of 11. Bakje inschenken, flesje doppen, praatje maken in een droge, warme en gezellige omgeving. En vanaf volgend seizoen kun je vanuit het gloednieuwe Sportcafé op rustige momenten ook nog zaalvoetbal, volleybal of andere zaalsporten kijken.

Hoe nu verder?
Het kernteam van de kantinecommissie benadert binnenkort de leiders van de teams. Samen inventariseren zij de mogelijkheden om te komen tot een werkwijze die voor alle teams prettig is.

Zoals gezegd gaan we dit seizoen al een start maken op de donderdagavond. Gelukkig hebben we veel teams en dat betekent dat ieder team komend halfjaar slechts twee of drie keer een speler hoeft af te vaardigen.

Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA-test)
Vanuit het bestuur en het kernteam van de kantinecommissie zijn we druk bezig met de NIX18-campagne over verantwoord alcohol schenken. Iedere kantinemedewerker dient over de nodige kennis te beschikken (zoals feiten over alcohol; alcohol en wetgeving; voorkomen van alcoholmisbruik en nee-verkopen).

NOCNSF heeft daarvoor een handige site ontwikkeld (zie: nocnsf.nl/alcohol-en-sport) met daarbij de zogeheten IVA-test. IVA staat voor Instructie Verantwoord Alcohol Schenken. We vragen iedereen die achter de bar staat deze test te maken. Is de test succesvol afgerond, dan kan de speler een certificaat uitprinten en meenemen naar de kantine.

Voor meer informatie kun je een mail sturen naar kantine@fcburgum.nl

 

Jumbo Burgum
Apuls
Tiltrans
Expert Meijer
C. van den Adel