Mijlpalen tijdens nieuwjaarsreceptie

Ruim 200 leden van FC Burgum wensten elkaar op vrijdag 3 januari 2020 op de nieuwjaarsreceptie een sportief, gezond en gelukkig 2020 toe.

Als eerste werd een bord in de kantine en langs het hoofdveld onthuld met de naam van het nieuwe sportcomplex ‘Nije Westermar’ erop door wethouder sportbeleid Gelbrig Hoekstra en voorzitter FC Burgum, Dirk van der Woude.

Daarna nam Harm Haven samen met zijn vrouw het woord om iedereen te bedanken voor de steun tijdens zijn ziek zijn. Het was een moeilijke periode. De telefoontjes, de bezoekjes, het kaartje van de spelers van het eerste, het deed hem zo goed. De leden van de club voelen als vrienden voor me, zei Harm. Hopelijk gaat het in 2020 goed met Harm en zijn vrouw.

Dirk van der Woude sloot hierop aan, FC Burgum staat immers voor Hart voor de club, Hart voor de sport, Hart voor de omgeving. Na een beschouwing op de algemene gebeurtenissen somde Dirk de hoogtepunten van FC Burgum in 2019 op:

 

Mijlpalen 2019:

6 maart               Stemmen in kantine VV Bergum voor naam en clubkleuren

6 maart               Bekendmaking naam en tenue FC Burgum in kantine BCV

26 mei                 Laatste wedstrijd VV Bergum 1

1 juni                   Laatste wedstrijd BCV 1

1 juli                    Officiële totstandkoming FC Burgum door ondertekening oprichtingsakte

31 augustus        Feestelijke startdag

 

Belangrijke activiteiten en projecten 2019:

  • Het realiseren van de kleding voor de sporters en trainers/leiders
  • De oprichting en werkzaamheden van het Lief en Leedteam
  • Het Vrijwilligersteam met aandacht voor ‘Vrijwilliger van de maand’
  • Het magazine ‘Voetbal Friesland’, met een uitgebreide clubreportage over FC Burgum 
  • De wijze van communiceren door het team communicatie, dat is van invloed op het succesvolle samengaan van twee clubs tot de nieuwe FC Burgum
  • Kantinecommissie, sterk bepalend voor de sfeer en cultuur van de club
  • Wetter- en Wille Run op 6 oktober zorgde voor een mooie financiële bijdrage
  • MOP- en VOP-ploeg, deze vrijwilligers zijn de historiebepalers, maken iedere week op maandag en vrijdag het terrein weer spic en span. Zij werden bedankt met een kerstontbijt
  • Het genereren van Leadersubsidie.

Voetbalbolwerk
De ambitie van FC Burgum is een voetbalbolwerk te zijn. Dit doet de club door te investeren in het opleiden van trainers, te sturen op plezier, het ontwikkelen van talenten, zonder de breedtesport uit het oog te verliezen. Dat de teams van FC Burgum het nu al goed doen, blijkt uit de actuele standen. Zondag 1, JO 15-1, Zaterdag 5, JO 11-1, Zaterdag 3, MO 15-1, Zaterdag 1 en Vrouwen 1 staan allemaal bovenaan in de competitie.

Ontwikkelingen 2020
In 2020 zetten we ons in op verbindingen met de BVO SC Cambuur en SC Heerenveen, het oprichten van een G-team, het verder vormgeven van het vrijwilligersbeleid, het versterken van de jeugdopleiding en natuurlijk het sporten en recreëren in de Nije Westermar.

Het belooft een mooi 2020 te worden! Daar wordt op getoast.

 

 

 

Jumbo Burgum
C. van den Adel
Tiltrans
Expert Meijer
Apuls