Thematrainingen met medewerking spelers FC Burgum 1

Met dat idee kwamen trainers Pier en Feike van de JO14-1. Zo kunnen ze de jongens toch wat extra’s bieden in deze bijzondere tijden. En dus maakten Jacob Frimpong en Roeland Rusticus op woensdag 18 november hun opwachting tijdens de eerste training in de reeks thematrainingen. Wie deze spelers een beetje kent, weet dat ze hun mannetje altijd staan in de verdediging van FC Burgum 1. De verdediging stond deze training dan ook centraal.

Kijkgedrag
Op woensdag 25 november volgde de tweede training in de reeks: het middenveld. We gingen een kijkje nemen. Middenvelders Merijn Feenstra en Kees Noordmans waren dit keer van de partij. Alle oefeningen waren gebaseerd op het kijkgedrag. Dat is op het middenveld, waar het spel verdeeld wordt, extra belangrijk. “Sta daarom altijd goed opengedraaid, dan kun je je tegenstander goed in de gaten houden”, gaf Kees aan.

Kneepjes van het vak
Blijf op het middenveld altijd goed om je heen en over je schouder kijken. Op die manier kun je ook de beste keuzes in je passing maken. Bied je verder goed aan en handel snel zodat je het tempo hoog houdt. Een greep uit de tips die de jongens van de JO14-1 van deze ervaren spelers kregen.

Op naar de volgende thematraining
Nu op naar volgende week: de aanval. Wie maken daar hun opwachting? De reeks thematrainingen wordt daarna afgerond. Of dat nog op een speciale manier gebeurt? Hou de socials in de gaten!

(tekst: Willeke de Jong-Wijnsma, foto’s: Janet Holwerda-Nauta)

C. van den Adel
Jumbo Burgum
Tiltrans
Expert Meijer
Sonac
Apuls