Bestuursupdate

Op en rondom de velden
We zijn beperkt in onze bewegingsvrijheid. Onze jeugdteams mogen trainen en spelen, maar de senioren kunnen slechts in groepjes van vier trainen. Gelukkig is er op zaterdagochtend nog steeds volop leven op het sportpark, maar ’s middags is het akelig stil...
We missen allemaal het sociale aspect in de vereniging; even bijkletsen in de kantine of langs het sportveld. Wij hopen van harte dat dit snel weer anders wordt en we elkaar weer kunnen ontmoeten.

Wat zijn we trots op het totale sportcomplex. En wat hadden we graag andere sportclubs ontvangen. Echter, het heeft ook een klein voordeel. Want straks is alles tot in de puntjes af. Er zijn nu nog wat zaken die geregeld moeten worden, zoals de aanleg van het camerasysteem rondom het hoofdveld, de beplanting in de bakken, de verhuizing en de realisatie van de Lytse Westermar. Deze activiteiten worden nu gepland en uitgevoerd. De start van de bouw van de Lytse Westermar (voor opslag van materialen van MOP/VOP en teams) zal waarschijnlijk in het voorjaar 2021 zijn.

Sportcafé, boxen etc.
Op woensdag 25 november 2020 hebben we de koopakte van het sportcafé, 6 boxen, ontvangst- en de bestuurskamer getekend. FC Burgum is nu officieel eigenaar van deze ruimtes in de Nije Westermar! Door verschillende vrijwilligers (o.a. MOP/VOP) is er al veel (zwaar) werk verzet om een en ander in te richten.

Helaas kunnen we, in verband met de huidige coronabeperkingen, het sportcafé nog niet openstellen. Binnenkort zullen we door foto’s en videomateriaal een eerste online kennismaking geven van ons nieuwe onderkomen!

Verenigen is omzien naar elkaar
We gaan langzaam maar zeker op naar de feestdagen. Deze zullen zeer waarschijnlijk anders beleefd en gevierd worden dan we wellicht zouden willen. Wij, FC Burgumers, kenmerken ons door onze sociale houding; 'Hart voor de club, Hart voor de sport en Hart voor de omgeving'.
Laten we daar in de komende tijd invulling aan geven door aandacht aan elkaar te geven. Dit kan simpel, door gewoon de vraag te stellen aan de ander: hoe gaat het met je?
Als bestuur roepen we iedereen op om naar elkaar om te blijven kijken, ook buiten de vereniging!

Rest ons nog om iedereen die zich verbonden voelt met FC Burgum alvast fijne en gezonde feestdagen toe te wensen. Graag tot ziens!

PS Mocht je vragen en of opmerkingen hebben, schroom niet en benader ons.

Bestuur FC Burgum

Expert Meijer
Tiltrans
Apuls
Sonac
C. van den Adel
Jumbo Burgum