Clinic voor MO15-1 door speelsters en trainer Dames 1

“We wilden onze meiden in deze periode ook graag een alternatieve activiteit bieden. En wat is er nou leuker om training te krijgen van eventuele toekomstige teamgenoten en concurrenten. We hebben Dames 1 benaderd en de reacties waren direct enthousiast!”, zo vertelt trainer en teammanager Ruud Janssen van de MO15-1. Het idee krijgt verder vorm en op Sinterklaasochtend is het zover: een clinic door speelsters van Dames 1 en hun trainer Stephan Poortman. Ruud: “Een leuke afwisseling nadat ze al veel onderlinge oefenwedstrijden en mixtoernooitjes hebben gespeeld.”

Vol verwachting klopt ons hart…
Het weer zit deze zaterdagochtend 5 december mee; koud maar met een lekker zonnetje erbij maakt het aangenaam om te trainen. De meiden van de MO15-1 hebben er zin in! Dat er een clinic op het programma staat, is bij de meesten bekend maar door wie? Met 4 vrouw en 1 man sterk staan ze op het veld om de oefenvormen klaar te zetten: Anneke Jongsma, Nathalie Esmee Boersma, Nynke en Baukje Tjeerdsma en trainer Stephan Poortman van Dames 1.

Het heerlijk ochtendje is begonnen…
Even snel aan elkaar voorstellen en beginnen maar. Eerst een gezamenlijke warming-up en daarna worden de meiden in teams van 4 speelsters ingedeeld. Een parcours met oefeningen volgt. Iedere selectiespeelster coacht en motiveert een team. De meiden ronden af, werken aan hun trap en techniek, spelen verschillende partijvormen en eindigen het parcours met een oefening waarin de passing centraal staat. Het heerlijk ochtendje wordt afgesloten met een 4 tegen 4 toernooitje. Alle oefeningen leveren een heerlijke strijd op tot het laatste moment. Niet alleen om de eer, neeee, er vallen ook prijzen te winnen!

De prijswinnaars!
Deze mazzelaars gingen er met een heerlijk zak vol snoep vandoor:

  • Daniëlle Nicolai: voor het verzamelen van de meeste punten bij de trapvorm.
  • Silke Ludema: voor het scoren van de meeste doelpunten bij de afrondvorm.
  • Team Oranje Leeuwinnen (Leah Walsweer, Femke Westerhof, Alina Spoor, Silke Douma en coach Nynke Tjeerdsma): voor het winnen van alle 4 tegen 4 wedstrijden.

Geslaagd en voor herhaling vatbaar
Rondvraag aan het eind van de training levert het volgende op: “zeer geslaagd” en “voor herhaling vatbaar”. En dat geldt voor beide partijen. Er was volop plezier, inzet en onderlinge strijd. Niemand, ook de speelsters van Dames 1 niet, wilde natuurlijk voor de eigen teamgenoten onderdoen. Daarnaast was het een mooie kans voor de meiden van de MO15-1 om hoofdtrainer Stephan Poortman te laten zien wat ze in huis hebben. “Een mooie en leerzame kennismaking!”, zo sluit Ruud Janssen af.

 

C. van den Adel
Tiltrans
Sonac
Apuls
Jumbo Burgum
Expert Meijer