Henk Konings sluit succesvolle thematrainingen af

“Liever langzamer en nauwkeurig dan snel en slordig”. Die les krijgen de jongens van de JO14-1 gelijk bij de warming-up mee. De hoofdtrainer van FC Burgum 1 Henk Konings start de training met techniekoefeningen en die houden in: de bal de baas zijn met je linker- en rechterbeen. Hij hamert op nauwkeurigheid.

Geweldige groep
Henk Konings heeft een lange staat van dienst als trainer. Ooit begonnen bij BCV en na omzwervingen bij verschillende clubs, is hij inmiddels alweer voor het tweede seizoen de hoofdtrainer van FC Burgum 1. Hoe hij het vond om de thematrainingen bij de jongens van de JO14-1 af te sluiten? “Hartstikke leuk om te doen! Mooi om het enthousiasme bij de jongens te zien, volgens mij een geweldige groep om mee te werken.”

Weten wat er om je heen gebeurt
Dat is waar het om gaat bij de passoefeningen die volgen. Inspelen op het juiste been, opengedraaid en los op je voeten staan. En dus weten wat er om je heen gebeurt. Henk geeft de nodige tips en dat zie je al snel terug op het veld. Het gaat zichtbaar beter!

Wedstrijdelement
Uiteraard kan het wedstrijdelement op deze training niet ontbreken. De jongens spelen een spel waarbij ze de bal over een goaltje moeten schieten: óf direct in de goal erachter óf volleren in de goal erachter. De training eindigt met een spannende 7 tegen 7 strijd, waarbij de bal niet terug mag naar de keeper. En waar de kaatsers goed aanspeelbaar moeten zijn. Henk ondersteunt de jongens ook hier weer met de nodige tips.

Fantastische afsluiting
Deze training onder leiding van Henk Konings is het einde van de reeks thematrainingen van de JO14-1. Zo stond de verdediging, het middenveld en de aanval centraal. Allemaal met behulp van spelers van FC Burgum 1. En als kers op de taart de hoofdtrainer zelf.
“Een fantastische afsluiting van de themaweken. Spelers van FC Burgum 1 en Henk Konings: super bedankt!”, aldus de trainers en spelers van de JO14-1.

Apuls
Jumbo Burgum
Sonac
C. van den Adel
Tiltrans
Expert Meijer