🎥 Thematraining JO14-1 door Robert en Henny

Afgelopen woensdag 2 december stond het aanvallen en ingooien centraal als thema bij de JO14-1. Ditmaal waren Robert Stelpstra van FC Burgum 1 en Henny Bouius van Harkema Boys 1 de gasttrainers.

Pier van der Wal, trainer van JO14-1, stelt beide gasttrainers voor en doet verslag van de training:

Robert Stelpstra
Robert is een van de beste aanvallers in het noorden. Hij heeft in de jeugd van SC Heerenveen en BBC gezeten en is vervolgens in het eerste van BCV beland. Daarna heeft hij een aantal jaar op hoog niveau gevoetbald bij Harkemase Boys en is nu weer actief in Burgum, voor de plaatselijke FC.

Henny Bouius
Alleskunner Henny heeft op meerdere posities gespeeld. Hij begon in de jeugd bij V en V '68 uit Garijp en maakte daarna de overstap naar BBC. Hij belandde al op jonge leeftijd in het eerste van Bergum en werd vervolgens opgepikt door Harkemase boys, waar hij alweer een aantal jaren aanvoerder is.

De training
De training begon met de gebruikelijke warming-up. Vervolgens werd er een spel gespeeld met kleine goaltjes, waarbij het de bedoeling was om snel naar het goaltje te sprinten en te scoren.

Hierna werden de basisoefeningen gedaan in tweetallen, waarbij Henny en Robert ondersteuning boden. Het ging om aannames, goed passen en lichaamshouding. Ook werd de ingooi behandeld, dit is een aandachtspunt voor de mannen van de JO14-1.

Aanvallen één tegen één
Na deze oefeningen werd de groep in tweeën verdeeld, twee vormen waarbij het aanvallen één tegen één centraal stond. Robert begeleidde de ene oefening, Henny de andere. Belangrijk tijdens het aanvallen één tegen één: snelheid houden, het moment van actie inzetten en het niet te mooi willen doen; als je er voorbij bent, maak het jezelf dan niet opnieuw moeilijk (een van de tips van Henny).

Afgesloten werd met een partijvorm (2 tegen 1, 2 tegen 3, en 4 tegen 3). De ballen op de zijkant en twee teams. Het team met overtal krijgt de bal, snel handelen, keuzes maken, tempo houden en overtal benutten was belangrijk. Ook het schakelen nadat de bal uit was, speelde mee. Rond 20.00 uur werd de training afgesloten.

Mystery guest
We willen Henny en Robert bedanken voor de hulp vandaag! Wederom een leerzame training voor de mannen van de JO14-1. Volgende week sluiten we de themaweken af met een mystery guest. Wie zou het zijn?

 

Expert Meijer
Tiltrans
Jumbo Burgum
Apuls
C. van den Adel
Sonac