Wat betekent de lockdown voor FC Burgum?

Op maandagavond 14 december 2020 kondigde premier Rutte een nieuwe lockdown aan. Wat betekent dit nu voor onze voetbalclub, ten opzichte van de situatie vóór de lockdown? We zetten de situatie nog even op een rij:

  1. Er mag buiten gesport worden.
  2. Zaaltrainingen gaan voorlopig niet meer door.
  3. Voor senioren geldt dat er in tweetallen getraind mag worden.
  4. Voor onze jeugdspelers en jeugdspeelsters geldt dat zij wel in teamverband mogen trainen en onderling wedstrijden kunnen spelen.
  5. Kantine en kleedkamers blijven dicht.
  6. Ouders van jeugdspelers mogen niet bij trainingen en wedstrijden kijken.

Kortom, de enige verandering ten opzichte van de situatie hiervoor is dat senioren weer in tweetallen moeten trainen.

Oliebollenmixtoernooi 19 december
Op basis van de coronamaatregelen van maandag 14 december kan het Oliebollenmixtoernooi op zaterdag 19 december dus WEL doorgaan!
Tijdens dit toernooi zullen vrijwilligers aanwezig zijn om onze jeugdspelers en -speelsters te helpen bij het naleven van de coronamaatregelen.

We doen hierbij een dringende oproep aan de ouders om NIET naar het sportpark te komen en ook niet als toeschouwer op het parkeerterrein te gaan staan.

Winterstop
Een geluk bij een ongeluk is dat de huidige lockdown voor het grootste deel in de winterstop valt. Die begint na zaterdag 19 december. In overleg met Voetbalzaken kunnen trainers in 2021 weer starten met trainingen en (onderlinge) wedstrijden.

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met je leider/trainer of mail naar info@fcburgum.nl.

Tot slot
Wij roepen jullie op de maatregelen te respecteren, zodat we in 2021 hopelijk weer snel het veld op kunnen. Blijf gezond en houd contact met elkaar!

Wij wensen jullie (ondanks alles) fijne feestdagen toe en we hopen met jullie dat 2021 een fantastisch voetbaljaar gaat worden.

Het bestuur.

Jumbo Burgum
Tiltrans
Apuls
Sonac
C. van den Adel
Expert Meijer