Zeer geslaagd Oliebollen-mixtoernooi

Het mixtoernooi op zaterdag 19 december voor onze jeugd is een groot succes geworden. Er deden 216 jeugdleden aan mee, verdeeld over drie categorieën:

  • Jongens en meisjes onder 13 jaar
  • Jongens en meisjes onder 14 en 15 jaar
  • Jongens en meisjes onder 17 en 19 jaar.

De eerste twee categorieën begonnen al om 9.00 uur, de oudere jeugd om 10.45 uur. Vanaf 8.00 uur werden de eerste voorbereidingen al getroffen, zoals doeltjes klaarzetten, veldjes afbakenen, programma ophangen etc.

Speldenprikken
Vooraf waren de eerste speldenprikken al uitgedeeld: 'wij maken jullie in!', 'makkie, kom maar op', 'daar is nog nooit een voetballer weggekomen…' en 'zij zit met haar ex-vriendje in de poule'. Als organisatie geeft je dat op voorhand al een goed gevoel.

Er stond een stevige wind, maar het was gelukkig droog en zo nu en dan scheen het zonnetje, dus beter kon het niet.

Fanatiek
Stipt om 9.00 uur gaven de drie veldleiders (Ruud Janssen, Pier van der Wal en Jelle van der Veen) het sein dat de wedstrijden konden beginnen. Meteen ging het er fanatiek aan toe! De teams ontliepen elkaar niet veel, want er waren maar enkele hoge uitslagen. Het was mooi om te zien dat de teams ook als teams voetbalden. Niemand werd overgeslagen en de kansen werden elkaar gegund. Prachtig!

De kruisfinales leverden weer veel spektakel op en aan de geconcentreerde koppies was te zien dat de uitslag er wel toe deed! De top 3 in de eerste twee categorieën ziet er als volgt uit:

O13 klasse:            1. Paris Saint Germain
                                   2. Borussia Dortmund
                                   3. Bayern Munchen

O14/O15 klasse:  1. AZ
                                   2. FC Twente
                                   3. FC Utrecht

 

Oliebollen
Bij een Oliebollen-mixtoernooi horen natuurlijk ook oliebollen. Ze gingen er als zoete broodjes in. Na gedane arbeid smaakt zoiets natuurlijk ook prima.

Rond 10.45 uur was het de beurt aan de oudere jeugd. Ook hier werden prachtige wedstrijden op de mat gelegd. Heerlijke doelpunten, mooie panna’s, schitterende acties en veel goed samenspel. Hier en daar werden de beslissingen van de begeleiding in twijfel getrokken, maar na wat kort gemopper ging de strijd gewoon weer door.

Heerlijk om te zien dat we met zijn allen bloedfanatiek zijn. Teams waarvan op voorhand gedacht was dat die geen enkele kans zouden maken, stonden toch in de finalepoule en andersom. Zo zie je maar dat de bal rond is en niks van tevoren vaststaat. Toen rond 12.45 uur de kruitdampen waren opgetrokken zag de top 3 van deze poule er als volg uit:

O17/O19 klasse:        1. Excelsior Maassluis.
                                         2. GVVV
                                         3. SV TEC                                   

Ook voor deze spelers waren er overheerlijke oliebollen. Al met al was het een prachtige afsluiting van het eerste halfjaar van seizoen 2020 – 2021. Rest nog om de organisatie (Ruud en Pier in het bijzonder) en de kantinecommissie te bedanken voor hun hulp: alleen samen kunnen we zoiets tot een goed einde brengen.

Langs deze weg wensen wij al onze leden goede kerstdagen en een sportief en gezond 2021.

Klik hier voor alle foto's op onze Facebookpagina....

C. van den Adel
Tiltrans
Apuls
Jumbo Burgum
Expert Meijer
Sonac