Kidsclub line-up bij SC Heerenveen - Vitesse

Alweer enige tijd geleden op 29 november speelde SC Heerenveen een wedstrijd tegen Vitesse. Vanuit de Kidsclub van SC Heerenveen mocht ook een jeugdspeler van FC Burgum wedstrijdmascotte zijn. Niels Jan Zijlstra van JO8-3 was de gelukkige. Hij werd samen met andere jeugdspelers van andere clubs in de watten gelegd, ze kregen zonder hun ouders een rondleiding door de catacomben en kleedkamers van het Abe Lenstra-stadion. Vlak voor de wedstrijd mochten ze in hun club-tenue, Niels Jan natuurlijk in het FC Burgum-tenue, samen met een echte eredivisiespeler hand in hand het veld oplopen en de ceremonie meemaken.

De selectie van Heerenveen bracht voor deze wedstrijd een eerbetoon aan de zieke (en intussen op 19-01-2020 overleden) Friese trainer en voormalig profvoetballer Chris de Wagt. 'Let's do it, Chris', was de boodschap op de shirts.

Na de tijd liepen de jeugdspelers hand in hand terug en werden ze naar de skybox van de kidsclub gebracht, waar hun ouders in de tussentijd mochten wachten. Hier werden ze nog extra verwend met goodies en snoep. De wedstrijd was allesbehalve saai, van een 0-2 achterstand naar uiteindelijk een mooie 3-2 overwinning. Helemaal vanuit de nok van het stadion konden we het prachtig volgen. Dit alles blijft Niels Jan natuurlijk zijn hele leven bij, bedankt FC Burgum en SC Heerenveen voor deze mooie en indrukwekkende ervaring.

  

Tiltrans
Apuls
Sonac
C. van den Adel
Jumbo Burgum
Expert Meijer