Wedstrijdverslag JO8-3 tegen VV Drachten JO8-2

Op zaterdagochtend 1 februari speelden de heren en dame van FC Burgum JO8-3 thuis een bloedstollende wedstrijd tegen VV Drachten JO8-2. De thuisploeg begon de eerste wedstrijd na de winterstop enigszins aarzelend, waardoor ze door de bezoekers vrij vlot op een 0-1 achterstand werden gezet. Het ontbreken van de vaste spits werd pijnlijk gevoeld toen een andere doorgebroken speler van Burgum de bal tot 1 meter voor het doel dribbelde maar toch nog over wist te schieten. Via een eigen goal werd het even later gelijk.

Het Burgumer team ontwikkelt zich sterk in haar eerste seizoen. Waar ze in het begin nog blind achter de bal aan renden wordt er steeds meer tactisch gespeeld. Kansen werden echter niet benut. Drachten wist nogmaals te scoren waardoor scheidsrechter Nynke na 25 minuten bij een 1-2 achterstand het eindsignaal van de eerste helft gaf.

Dankzij een bekertje ranja in de box en een vlammend betoog van de leider werd het moraal niet slechter. Terug op het veld klonk opnieuw de yell die de jeugd van FC Burgum JO8-3 op eigen houtje heeft ontwikkeld. De thuisploeg domineerde de tweede helft duidelijk, creëerde veel kansen en een aantal keren werden deze mooi afgemaakt. Ook voor de toeschouwers een boeiend verloop. Zou de scheids geen veters meer strikken, dan is het zowaar een “echte” wedstrijd. Na een overtreding benutte Burgum opnieuw vrij makkelijk een vrije trap. Drachten scoorde nog één keer, maar liet grote gaten vallen in de verdediging, waardoor de eindstand een verdiende 5-3 voor de thuisploeg was.