FC Burgum geeft presentatie bij SC Cambuur

FC Burgum heeft woensdagavond 11 maart 2020 een presentatie gegeven tijdens de zogeheten sprekersavond van SC Cambuur. Ook drie andere amateurpartners, Zeerobben, Leeuwarder Zwaluwen en FVC, kwamen aan het woord. Doel van de bijeenkomst is het delen van kennis. 

Zeerobben had een presentatie over haar businessclub, Leeuwarder Zwaluwen over haar familieclub en FVC over de persoonlijke instroomprocedure. Namens FC Burgum vertelde voorzitter Dirk van der Woude over de communicatie binnen onze club, samen met Eddie Sprietsma vanuit het communicatieteam.

Fusieproces 
De presentatie opende met de ontstaansgeschiedenis van FC Burgum, de gang van zaken tijdens het fusieproces en de verschillende communicatievormen die hierbij zijn gebruikt. Uiteraard kwamen ook de drie kernwaarden van de club aan bod: Hart voor de club, Hart voor de sport en Hart voor de omgeving. 

Hierna werd er dieper ingegaan op de rol van het communicatieteam van FC Burgum en de verschillende disciplines binnen dit team. Hierbij zijn de verschillende communicatiekanalen belicht, zoals de website, de sociale media (Facebook, Instagram, Twitter) en de presentatiegids. Het gebruik van de verschillende kanalen en de specifieke inhoud per kanaal vond het aanwezige publiek zeer interessant.

Instagramvolgers
Instagram kreeg, samen met de gifjes (kleine videofragmenten) van de spelers van FC Burgum 1, extra aandacht. In een jaar tijd hebben we 1367 volgers op Instagram gekregen, die alles over FC Burgum op de voet volgen. Hiermee staan we qua volgers bij de top van het Noorden.

     

Bijna 39 miljoen views
De getallen van de gifjes zijn qua 'views' (het aantal keren dat een gifje is bekeken) nog een stuk imposanter. Zo zijn onze gifjes inmiddels al 38,8 miljoen keer bekeken! Aangezien de meeste amateurclubs nog niet beschikken over dit soort gifjes, kunnen we ons hier zelfs met betaaldvoetbalorganisaties in Nederland meten. Vitesse heeft er bijvoorbeeld 10 miljoen, Heracles 30 miljoen en PSV 60 miljoen views op hun gifjes.

Op deze manier konden we tijdens de sprekersavond van Cambuur laten zien wat een amateurclub die nog maar een jaar bestaat kan bereiken. Puur door het inzetten van de juiste middelen met de juiste mensen en ze hierbij een grote mate van vrijheid te geven.

Inspirerende avond
Het was een zeer geslaagde en inspirerende avond, waarbij we veel hebben opgestoken van het verhaal van Zeerobben-voorzitter Johannes Woudstra over hun businessclub. Ook de verhalen van Leeuwarder Zwaluwen en FVC waren een mooie les om mee te nemen binnen onze vereniging.

Wij willen SC Cambuur enorm bedanken voor de mogelijkheid om onze club op een mooie manier voor het voetlicht te mogen brengen, en om te leren van andere amateurclubs. 

Expert Meijer
C. van den Adel
Tiltrans
Jumbo Burgum
Apuls