JO8-4 toont veerkracht en boekt klinkende overwinning op Hurdegaryp JO8-2

Op zaterdag 7 maart stond er weer een wedstrijd op het programma voor de strijders van JO8-4. En niet de minste: een heuse streekderby tegen het altijd lastige Hurdegaryp. Klokslag 8 uur stonden ouders en voetballers dan ook al tot op het bot gemotiveerd klaar. Toegegeven: de meeste ouders hadden eerst nog een bakje koffie nodig, maar daarna waren ook zij klaar voor de strijd. JO8-4 was toen al lang bezig met de warming-up.

Leider Pieter nam de ploeg van tevoren nog even goed onder handen en drukte de jongens op het hart dat ze vanaf het begin de strijd moesten aangaan. De laatste twee wedstrijden had het team de eerste helft tegen een achterstand aan gekeken en moest in de tweede helft de achtervolging worden ingezet. Het was vandaag zaak om direct het initiatief te pakken.

Half 9 klonk het startsein en kon de wedstrijd beginnen. Alle goede voornemens ten spijt kon FC Burgum niet direct een stempel drukken op de wedstrijd. Het spel golfde op en neer en bij Hurdegaryp waren enkele spelers direct gevaarlijk. Het duurde dan ook niet lang voordat Hurdegaryp met een harde pegel verdediger Xam en keeper Senne van FC Burgum kansloos liet. Gelukkig lieten de jongens zich niet uit het veld slaan en het was niet veel later Welmer die met een echte ‘klutsgoal’ FC Burgum weer op gelijke hoogte bracht. En we denderden nog even door: een goede fase in de wedstrijd resulteerde in de voorsprong toen Jesse met een bekeken schot de 2-1 in de touwen joeg.

Ook Hurdegaryp bleek over de nodige veerkracht te beschikken. FC Burgum zakte even terug en al gauw was het opnieuw een hard schot dat Hurdegaryp de 2-2 bezorgde. De jongens waren het even kwijt en de 2-3 lag er daarna ook al snel in. Met vereende krachten en onder andere doelpogingen van Jelmer die net over schoot, Sverre die twee keer de lat trof, en enkele pittige en nuttige slidings van Luuk werd voorkomen dat de achterstand opliep. Met deze stand zochten beide teams dan ook de kleedkamers op. Tijd om wat bij te tanken en het vizier op scherp te zetten!

De tweede helft moest FC Burgum dus weer orde op zaken stellen. Zou het deze keer opnieuw lukken? Het was Hurdegaryp dat de eerste 5 minuten de wedstrijd dicteerde en JO8-4 dat achteruit liep.  Uit het niets viel echter ineens de bal voor de voet van Welmer die helemaal alleen voor de keeper van Hurdegaryp kwam te staan. Welmer aarzelde niet en trok met zijn goal de stand weer gelijk.

Dit gaf de mannen een impuls en het was vervolgens FC Burgum dat doordrukte. Waar Sverre in de eerste helft twee keer het ijzer had geraakt, was het nu wel raak: met een mooie boog draaide de bal de goal van de tegenstander in: 4-3! Niet veel later werd een voorzet van Sverre door de verdedigers van Hurdegaryp slecht verwerkt en in het eigen doel geschoten en werd de voorsprong uitgebouwd naar 5-3. FC Burgum denderde door: Jelte werkte op fraaie wijze de 6-3 binnen. Ook Hurdegaryp kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit. Helaas kwam een aanvaller van Hurdegaryp ongelukkig in botsing met keeper Jesse, die met een blessure aan de hand moest uitvallen.

Een tumultueuze slotfase brak aan waarbij het spel heen en weer ging. Mocht Hurdegaryp echter nog illusies koesteren op de winst, dan werd daar door Kian definitief een einde aan gemaakt. Met een prachtig afstandschot liet hij de keeper van Hurdegaryp volledig kansloos en bracht hij de 7-3 op het scorebord. Niet veel later knalde Sverre met een heus ‘dropshot’ de bal hoog in het doel van de tegenstander en bepaalde hij daarmee de eindstand op 8-3.

Een prachtige overwinning tegen een sportieve tegenstander, waarbij FC Burgum opnieuw veerkracht toonde in de tweede helft!