Platte wagen voor de MOP/VOP

De MOP/VOP beschikte al enige tijd over een kleine eenassige aanhangwagen die, achter de tractor, overal voor gebruikt werd. Deze aanhangwagen was beschikbaar gesteld, maar de eigenaar wilde hem terug.

Dit betekende dat de onderhoudsploeg zonder aanhanger zat. Reclameborden die verplaatst of verwijderd moesten worden, gingen toen maar op de kruiwagen of werden getild. Losstaande doelen en doeltjes werden met een sleepkabel naar de opslagplaatsen gebracht. Dat daardoor de lasnaden scheurden, was niet zo verwonderlijk.

Een nieuwe platte kar
Al enige tijd werd uitgekeken naar een praktische oplossing. Tijdens een fietstocht zag een van de mannen van de onderhoudsploeg een platte wagen, die geheel voldeed aan de toch wel pittige eisen van onze MOP/VOP. Een 4-wielige platte kar waarvan de zijkanten te demonteren zijn, waardoor doeltjes, bankjes, reclameborden, maar ook snoeiafval gemakkelijk te vervoeren is. In overleg met het bestuur is deze wagen vorige week aangeschaft en maandag al direct in gebruik genomen. Straks, bij de verhuizing naar ons nieuwe onderkomen, zal deze wagen (die nog in de clubkleur wordt geverfd) ook goed van pas komen.

Apuls
Tiltrans
Expert Meijer
C. van den Adel
Jumbo Burgum