In memoriam Folly Wijnsma

In de afgelopen week bereikte ons het verdrietige bericht dat Folly Wijnsma op 72-jarige leeftijd is overleden. Folly worstelde al enige tijd met zijn gezondheid, maar moest helaas de strijd staken.

Hij speelde vroeger in het eerste elftal van BCV, maar was ook actief als vrijwilliger, onder meer als lid van de Technische Commissie binnen BCV. Gedurende zijn voetbalcarrière (zie de onderstaande collage) stond Folly Wijnsma bekend als een trefzekere spits. Zijn bijnaam was “Quicksilver S”.
Folly was ook na zijn actieve voetbalcarrière een bekende en welkome verschijning op ons sportpark. Met zijn opgewekte uitstraling was hij een graag geziene gast bij diverse wedstrijden van BCV 1 en later bij heren 1 en dames 1 van FC Burgum. Daarnaast was Folly regelmatig aanwezig wanneer één van de pakezeggers moest spelen. Folly was zeer betrokken bij het wel en wee van BCV, maar droeg ook de nieuwe club, FC Burgum, een warm hart toe.

We zullen zijn aanwezigheid en zijn visie op het spel gaan missen.


Wij wensen Sjoerdtje en onze toegewijde vrijwilligers Jan en Janny, Willeke en Albert, Petra en Arjan alsmede de pakezeggers Lysanne & Merijn, Folkert, Thomas, Maike, Tim, Chris, Luuk, Lieke, Ilva en Mick heel veel sterkte toe in de komende tijd.

Als club, met de waarde “Hart voor de club”, willen wij een kring om jullie heen vormen en jullie steunen waar we kunnen.

Bestuur, leden, vrijwilligers, supporters en andere betrokkenen van FC Burgum

Apuls
Tiltrans
Expert Meijer
Jumbo Burgum
C. van den Adel
Sonac