Met vlag en wimpel...

De leden en toeschouwers van onze club zagen bij de start van FC Burgum in 2019 een mooie rij banieren en vlaggen in lengterichting van het hoofdveld staan. Dit gaf altijd een feestelijk beeld.

Na de verhuizing naar het nieuwe hoofdveld moest er ook weer een plekje gevonden worden voor deze maar liefst 18 masten. Helaas kon dit niet langs het hoofdveld, want dan stonden ze of in het beeld van de toeschouwers die vanaf het terras de wedstrijd willen bekijken. Achter de boarding aan de overzijde bleek ook geen goed plan. Gelukkig vond de sponsorcommissie een mooie plek tussen veld 1 en 2.

Met behulp van Hendrik van de VOP, bouwbedrijf Bijker en studenten van de Friese Poort werd het een leerzaam project, waar de studenten konden leren hoe ze een bekisting moesten maken. Iedere student kon min of meer zelf een mast plaatsen vanaf de start (oude beton verwijderen met de kangoo, bekisting maken) tot het eind (beton storten en plaatsen mast).

Omdat de officiële FC Burgum vlag aan de ingang staat is er nog 1 vlaggenmast vrij. Mocht een (kandidaat) sponsor hier belang bij hebben, dan kan deze contact opnemen met de sponsorcommissie.

De vlaggen zijn vervangen door banieren, zodat het een geheel vormt in de uitstraling. Dus eigenlijk klopt het gezegde: 'met vlag en wimpel' niet. Het belangrijkste is: het resultaat mag er zijn!

Sonac
C. van den Adel
Tiltrans
Expert Meijer
Jumbo Burgum
Apuls