De coronamaatregelen zijn iets versoepeld. Wat betekent dat voor de trainingen?

Per 3 maart mogen spelers tot 27 jaar weer in groepsverband trainen. Hier zijn wij erg blij mee, maar in onze seniorenteams zitten ook spelers van boven die leeftijdsgrens.

Hoe kan er nu worden getraind?
De seniorentrainers kunnen ervoor kiezen om: 

  • door te trainen in tweetallen.
  • te gaan trainen in twee groepen: een groep spelers onder de 27 jaar die samen traint zonder beperking en een groep van 27 en ouder die blijft trainen in tweetallen.
  • teams te clusteren. De trainers kijken wie in welke groep hoort en gaan met de verschillende leeftijdsgroepen trainen, waarbij de groep van 27 en ouder in tweetallen traint.

Zaterdagtraining in overleg met wedstrijdsecretariaat
De eerder gemaakte afspraken over de trainingsmogelijkheden blijven van kracht zolang de avondklok er nog is. Doordeweeks kunnen alle jeugdteams gebruik blijven maken van de velden om te trainen, op zaterdag hebben de senioren de mogelijkheid om ’s ochtends te trainen. Dit alles gaat in overleg met het wedstrijdsecretariaat. Het wedstrijdsecretariaat bepaalt veld en tijdstip van trainen van ieder team dat op de zaterdag actief wil zijn. 

Meld vóór dinsdagavond bij de wedstrijdsecretaris of je wilt gaan trainen. Doordeweeks houden we het trainingsschema zoveel mogelijk aan. Dit schema is leidend voor de veldbezetting. Commissie Voetbalzaken zal in overleg met de trainers kijken naar de mogelijkheden om zoveel mogelijk leden te laten voetballen.

Vragen?
Heb je nog vragen, schroom niet om dit bij het coronateam neer te leggen. Alvast heel veel plezier gewenst.

Jan Harm Jonker, Jan van Arkel, Justus van der Feen en Ate Ritsma

C. van den Adel
Tiltrans
Apuls
Expert Meijer
Jumbo Burgum
Sonac