FC Burgum 1000 euro rijker met dank aan…

Niemand minder dan onze aanvoerder van FC Burgum 1 Roeland Rusticus. Hij werkt namelijk bij de ING en daar hebben ze de mogelijkheid om één keer per jaar 1000 euro te schenken. “Aan een organisatie waar je als medewerker nauw bij betrokken bent én die (momenteel) een financieel zware periode meemaakt”, vertelt Roeland. Hoe het de mannen van FC Burgum 1 verder vergaat? Lees dan even door.

Aanvraag schenking
Weet u het nog? Zaterdagmiddag: bedrijvigheid op het voetbalveld van FC Burgum, het entreeloket is open, de supporters stromen binnen, bakje koffie of al een vroeg biertje, de muziek draait en de mannen van FC Burgum 1 lopen zich warm voor een lekkere pot voetbal. Helaas een beeld dat we, om bekende redenen, al een tijdje moeten missen. Roeland: “De financiële gevolgen van corona voor de (amateur)sport en dus ook voor FC Burgum zijn groot. De club heeft veel minder inkomsten. Daarom heb ik die aanvraag voor een schenking van 1000 euro ingediend bij mijn werkgever. En deze is goedgekeurd.”
Top voor onze club natuurlijk!

Even terug naar die zaterdagmiddag…
Want daar kijken we allemaal wel weer naar uit. En datzelfde geldt natuurlijk voor de spelers van FC Burgum 1. Roeland: “Het einde van de coronabeperkingen lijkt in zicht maar iedereen moet toch nog even volhouden. Binnen het team leeft als eerste de hoop dat alles weer ‘normaal’ kan zijn volgend seizoen. Dat we het nieuwe complex met z’n allen optimaal kunnen gebruiken. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat de spelersgroep intact blijft. Het is een goede en gezellige groep en ik denk dat we goed meekunnen in de eerste klas. Hopelijk kunnen we onze supporters op zaterdagmiddag snel weer vermaken met leuke en spannende wedstrijden.”

Trainen in twee groepen
FC Burgum 1 traint al enige tijd in twee groepen: spelers tot 27 jaar en spelers van 27 jaar en ouder. Nu de avondklok een uur verschoven is, traint de ene groep op dinsdagavond en de andere groep op donderdagavond. “Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we graag weer samen willen trainen. Met de hele groep partij spelen op de training blijft toch het leukste om te doen.”

Complimenten
Die wil Roeland tot slot ook uitdelen. “Aan de verschillende initiatiefnemers die al meerdere keren activiteiten hebben georganiseerd, zoals de bingo. Ik vind het top dat dit gebeurt voor de club tijdens deze coronaperiode.”

Op naar een ‘normaal’ seizoen 2021/2022!

C. van den Adel
Jumbo Burgum
Tiltrans
Sonac
Expert Meijer
Apuls