In memoriam Lida de Jong - Jongsma

In memoriam:

Lida de Jong – Jongsma

14-05-1951                     29-04-2021

Afgelopen donderdag bereikte ons het trieste nieuws dat Lida de Jong, vrouw van Jan de Jong en moeder van Ronny en Manfred, is overleden. Een goed half jaar na de slechtst denkbare mededeling die men maar kan krijgen.

Voor velen onder ons een bekend gezicht op de sportvelden. Met een man die voetbalde en jaren trainer is geweest en zoons die ook gek van het voetbalspelletje zijn, is het vrij voor de hand liggend dat er ook voor moeder de vrouw een uitdaging lag. Lida heeft enkele jaren zitting gehad in de Ald Box, waar ze het geld dat voor de Lotto/Toto betaald werd incasseerde en afstempelde, waarna de kopieën weer naar de klant gingen. Met een horeca hart betekende dit ook dat het draaien van kantine diensten en vooral de vrijdagavond een uitje waren. Nog mooier waren de bardiensten op de feestavonden. Hartstikke druk, veel werk en de gezelligheid van een volle kantine: dan zag je Lida in haar element. Samen met Rens, Johannes en Zus nadien alles weer opruimen en een gezellige nazit maakte zo’n avond af.

Later kwam er het lootjes verkopen bij het kaartverkoop hokje bij en wat Lida nog langer volgehouden heeft is het wassen van de sportkleren van de 2e selectie van VV Bergum. Jan was trainer en die dacht: “It moat goed, dus dan moat Lida it mar dwaan”.

Deze mooie herinneringen aan haar zullen blijven en FC Burgum wenst Jan, Ronny, Manfred en verdere familie heel veel sterkte en kracht om de draad weer op te pakken.

C. van den Adel
Tiltrans
Expert Meijer
Sonac
Apuls
Jumbo Burgum