Belronde voor nieuwe vrijwilligers blijkt een succes

In maart heeft een team van 18 enthousiaste vrijwilligers een groot aantal leden gebeld om hen te vragen of ze vrijwilligerswerk willen doen voor onze club. Ook werd de leden gevraagd naar hun ervaringen bij FC Burgum en naar eventuele tips voor verbetering.

Dit leidde tot vele leuke gesprekken, waarbij gezamenlijk op zoek werd gegaan naar mogelijke vrijwilligersfuncties, passende bij de interesses en beschikbaarheid van het betreffende lid.

Positief verrast over het resultaat
Als club zijn we positief verrast over de opbrengst van de belronde. Bijna 60 leden hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in een rol als vrijwilliger binnen onze club. “Geweldig!”, aldus de organisatoren van de belronde. “Het laat zien dat onze leden zich betrokken voelen bij onze club, maar dat men vaak wacht tot men persoonlijk wordt benaderd voor een vrijwilligersfunctie. De belronde blijkt een prachtig middel om zoveel mogelijk leden te bereiken en is zeker voor herhaling vatbaar.”

Het vervolg
De nieuwe vrijwilligers zijn te verdelen in twee groepen:  

  • Leden die op vaste basis willen helpen binnen één van onze vrijwilligersteams
  • Leden die we kunnen vragen voor toekomstige kortlopende evenementen of projecten. Zij komen op onze ‘Reservebank’.

De leden uit de eerste groep zijn of worden gebeld door het betreffende vrijwilligersteam, om gezamenlijk tot een invulling te komen die aansluit bij de wensen van de nieuwe vrijwilliger.

De leden uit de tweede groep, onze ‘Reservebank’, zullen we bellen wanneer er sprake is van kortlopende evenementen of projecten, waarbij we wat extra hulp kunnen gebruiken.

Ben je niet gebeld, maar wil je ook een steentje bijdragen aan FC Burgum?
Mail dan naar vrijwilligers@fcburgum.nl of neem contact op met onze vrijwilligerscoördinatoren Richard de Boer (0655513904) en Willem Vlietstra (0618289148).

We kunnen nog wel wat extra hulp gebruiken! We zijn bijvoorbeeld op zoek naar versterking voor ons kantineteam, de MOP/VOP, ons scheidsrechtersteam en zoeken nog twee coördinatoren voor de onder- en middenbouw van onze jeugdteams. 

Bellers en VV Buitenpost bedankt!
Via deze weg willen we alle bellers enorm bedanken voor hun inzet! Daarnaast willen we VV Buitenpost bedanken voor het delen van hun ervaringen met een belronde, wat ons heeft geholpen bij het succesvolle verloop van onze belronde.

Apuls
Jumbo Burgum
Expert Meijer
Sonac
C. van den Adel
Tiltrans