Trainen in het Abe Lenstra stadion

Ongeveer 2 weken geleden werden we door Ate Ritsma benaderd of we interesse hadden om met onze teams, de JO14-1 en de MO15-1, een training of onderlinge wedstrijd wilden afwerken in het Abe Lenstra stadion. Voetbalzaken was van mening dat wij, maar ook onze teams dit verdiend hadden, aangezien wij een bijna volledig programma voor de jeugd hebben aangeboden. 2 keer trainen per week, bijna iedere zaterdag trainingen, oefenwedstrijden of andere activiteiten en de organisatie van het oliebollenmix toernooi.

Als partner vereniging van sc Heerenveen was FC Burgum benaderd of er interesse was om 1 uur lang gebruik te maken van het veld in het stadion. Hier hoefden we natuurlijk niet lang over na te denken, het is voor de jeugd natuurlijk een prachtige kans om eens te mogen voetballen in zo’n prachtig stadion.

Maandag 24 mei, 2-de pinksterdag, was het dan zover. Op een enkeling na, wist nog niemand wat er ging gebeuren. De jongens en meiden hadden te horen gekregen dat er een teamuitje ingepland stond maar ze wisten niet wat er zou gaan gebeuren. Om 09:45 uur zijn we in 2 groepen naar het stadion gereden. Eenmaal op de parkeerplaats in Heerenveen, nam de opwinding bij veel spelers toe. Zou het zo zijn, gaan we echt voetballen in het Abe Lenstra Stadion?

Eenmaal binnen in het stadion, werd de glimlach op menig gezicht nog groter, het ging echt gebeuren. Snel werden de voetbalschoenen aangedaan en het duurde maar even of de eerste trucjes waren al te zien op de grasmat.

Na een korte warming-up werden we door Eric Boersma, academy manager van sc Heerenveen en tevens onze eigen HJO,  welkom geheten in het stadion. Eric gaf aan dat dit de verdienste van de jongens en meiden zelf was dat ze hier nu stonden. Het was een mooie beloning voor hun harde werken in dit vreemde Covid seizoen.

Met de nodige chauffeurs/ouders op de tribune en een enkele fotograaf op het veld, werd er snel begonnen met de training. Er was besloten om met elk team, afzonderlijk van elkaar te trainen. De trainingen bestonden uit een positiespel, een afrondvorm en werd afgesloten met een eindpartij. Na een wat zenuwachtig begin, waaruit bleek dat men toch wel onder de indruk was van de setting, kregen de boys and girls al snel de smaak te pakken en waren er de nodige fraaie acties en doelpunten te bewonderen. Normaliter trainen we met deze teams 1,5 uur per sessie en een uurtje trainen vliegt dan ook voorbij maar het was een prachtige ervaring voor iederéén.

Na nog de nodige foto’s te hebben gemaakt op het veld en op de tribunes werd er onderweg naar Burgum nog even van een tussenstop ingepland bij de Mac, waar er werd genoten van een sporttechnisch gezien, iets minder verantwoorde maaltijd.

Al met al een zeer geslaagde ochtend en een schitterende ervaring voor de spelers en speelsters. Wij willen FC Burgum en natuurlijk ook sc Heerenveen bedanken voor deze geweldige mogelijkheid. Maar de grootste dank gaat uit naar onze speelsters en spelers, zonder jullie gedrevenheid, inzet en mentaliteit was het een troosteloos seizoen geworden, nu hebben we toch een mooi en leerzaam seizoen gehad waarin iederéén zich geweldig heeft ontwikkeld.  

Namens de leiding van de MO15-1 en JO14-1.

Onderstaand nog enkele reacties van de meiden en jongens.

Rianne:

“Op Pinkster maandag gingen we met ons team in het Abe Lenstra stadion trainen. Dit was een complete verrassing voor ons team en we waren daarom ook erg verrast toen we naar Heerenveen toe reden. Toen we in het stadion en op het veld liepen waar je normaal niet mag komen kwam het besef denk ik wel even. Hier hebben namelijk grote voetballers gevoetbald. De training was super leuk en bijzonder. Na de tijd gingen we lekker Mac Donalds eten. Super leuke dag gehad dus!”

Nynke:

“Wij (Mo15-1) hebben maandag 24 mei een verrassingsuitje gehad. Wij hebben mogen trainen in het Abe Lenstra Stadion. Het was erg gezellig en een bijzondere ervaring om in z’n groot stadion te mogen voetballen. Ik vond het erg leuk en heb daar mijn ogen uitgekeken. Als kers op de taart zijn wij ook nog naar de Mac Donalds geweest.”

Yobel:

“Het was vandaag heel leuk!

Ineens stonden we voor het Abe Lenstra stadion! Ik dacht de verassing wordt vast iets met voetbal!! het was een unieke ervaring om in het stadion van de profclub te trainen, we deden een omschakel spel en een partij, Ik scoorde met een mooie kop goal!! We kregen training van onze top trainers Pier en Feike! Na de training gingen we met ons hele team naar de Mac! Het was heel lekker en daarna werd iedereen weer thuis gebracht, het was een top dag !!!”

Niek:

“Het was echt een leuke dag

Eerst dacht ik, we gaan een wedstrijd spelen maar toen stonden we in het Abe Lenstra stadion. Het was wel een leuke ervaring ondanks dat ik voor Cambuur ben vond ik het wel leuk. Daarna zijn we met het hele team naar de Mac geweest! Was ook heel gezellig, het was een top dag!”

Expert Meijer
Apuls
Sonac
C. van den Adel
Jumbo Burgum
Tiltrans