Spelers FC Burgum gespot door SC Cambuur, SC Heerenveen en FC Groningen

Voetballen bij FC Burgum is al top maar sommige jongens krijgen een extra kers op de taart. Zij zijn uitgenodigd voor de voetbalschool of de opleiding van een profclub. En ja, wie droomt er nou niet van? Profvoetballer worden! Aan talenten geen gebrek bij FC Burgum dus reden voor scouts om vaak bij onze club langs de lijn te staan.

Wie voetballen nu (ook) bij een andere club?
Van Sven Douwes en Chris de Jong wisten we het al. Zij voetballen niet meer bij FC Burgum maar in de opleiding van SC Cambuur. Ze mogen allebei nog een jaar door: Sven in de JO14-1 en Chris in de JO12-1. Verder zijn maar liefst vier jongens van de JO8-1 positief opgevallen en uitgenodigd voor de voetbalschool van SC Heerenveen. Het gaat om Sverre Buwalda, Jorrit Fennema, Luuk de Jong en Sebastian Polet. Ook Werner Schievink van de JO11-1 viel op en is dit seizoen uitgenodigd voor de voetbalschool van SC Cambuur. Helaas mocht hij niet door maar Cambuur houdt Werner vast en zeker in de gaten. En dan hebben we Marco Vries uit de JO17-1. Al eerder voetbalde hij drie seizoenen bij SC Cambuur bij de voetbalschool en in de JO13-1. Dit seizoen bood SC Heerenveen hem een stage aan met als doel een kans op een plek in de selectie. Maar Marco kiest zijn eigen weg en blijft lekker met zijn vrienden voetballen bij FC Burgum. Tot slot is daar Mohammed Alblbesi nog. Een speler uit de JO9-1 die door scouts werd opgemerkt. Hij doet mee aan de voetbalschool van FC Groningen. Ook volgend seizoen blijft hij daar voetballen.

Wel of niet die voetbaldroom…?
Dat maakt ook eigenlijk niet uit: lekker met elkaar voetballen blijft het leukste om te doen. Waar dan ook. Volgend seizoen kunnen de scouts (hopelijk) wel weer normaal hun werk doen en is er volop kans voor iedereen om zijn of haar kwaliteiten te laten zien. En wie weet... je moet soms ook net even dat beetje geluk hebben. Voor alle spelers/speelsters geldt: veel succes en plezier met voetballen. Op naar een ‘normaal’ seizoen!

Sverre Buwalda, Sebastian Polet, Jorrit Fennema en Luuk de Jong 

 

Chris de Jong

 

Marco Vries

 

Sven Douwes

 

Werner Schievink

 

Mohammed Alblbesi
Expert Meijer
C. van den Adel
Tiltrans
Apuls
Sonac
Jumbo Burgum