Algemene Ledenvergadering: “MOP/VOP zijn nestors van FC Burgum”

Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van FC Burgum op 28 juni jl., werd onder andere stilgestaan bij de Maandagochtend Ploeg en de Vrijdagochtend Ploeg (MOP/VOP). Deze mensen zorgen er wekelijks voor dat onze voetballende leden lekker kunnen voetballen, zich zorgeloos kunnen douchen en hun hapje en drankje kunnen nuttigen na de trainingen of wedstrijden. Ook gedurende de coronaperiode bleven de 'MOPPERS en VOPPERS' stug doorwerken. Zo werd er een compleet ballenhok getimmerd van oude materialen. Een prestatie van formaat en dank daarvoor! Het bestuur heeft besloten alle MOPPERS en VOPPERS even extra in het zonnetje te zetten, door hen een bos bloemen te laten bezorgen.

Zie ook het filmpje dat een mooie indruk geeft van de werkzaamheden die op maandag- en vrijdagochtend worden verricht.

Aftredend en aantredend
Jacqueline Boersma trad af als bestuurslid communicatie en wordt opgevolgd door Anja de Jong. Uiteraard werd Jacqueline bedankt voor haar enorme inzet tijdens het fusieproces, maar ook als bestuurslid daarna. Haar opvolger Anja is al een bekende in de FC Burgum-familie. Zo was zij vanuit FC Burgum betrokken bij de Wetter en Wille Run en was zij als vrijwilligster actief bij het handhaven van de coronamaatregelen. Als moeder van haar voetballende zoon is zij ook een trouwe supporter! Anja werd met een hartelijk applaus welkom geheten door de leden.

Eerste Lid van Verdienste FC Burgum
Vanwege bijzonder trouwe inzet gedurende een lange onafgebroken periode, met name bij BBC, werd Jannie Elzinga benoemd tot (het eerste) Lid van Verdienste van FC Burgum. Jannie heeft zich altijd enorm ingezet als bestuurslid bij de jeugdafdeling. Ook maakte zij als secretaresse deel uit van de fusiecommissie en was zij tot en met dit seizoen betrokken bij Algemene Zaken. Al met al een periode van 14 jaar waarbij zij nooit op de voorgrond trad, maar juist krachtig was op de achtergrond. Jannie heeft een belangrijk aandeel gehad in het succes van BBC en daarmee ook in de fusie van FC Burgum.

Financiële zaken en vacature Penningmeester
Onze penningmeester, Richard van der Vliet had een mooie boodschap voor de FC Burgum-familie: ,,We staan er financieel gezond voor.” Met een goed resultaat (break-even) tijdens de coronaperiode en een goede liquide positie kan gesteld worden dat FC Burgum financieel zeer gezond is.
Richard heeft overigens te kennen gegeven in de najaarsledenvergadering af te willen treden. Richard heeft de club uitstekend vertegenwoordigd tijdens de realisatie van de nieuwe accommodatie en de herinrichting van het sportpark. Richard gaf aan dat het nu wel tijd is om een stapje terug te doen.
OPROEP: We zoeken dan ook zo spoedig mogelijk iemand die de uitdaging aandurft om de financieel gezonde vereniging als penningmeester te vertegenwoordigen. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met voorzitter Dirk van der Woude.

Regenboogvlag
Het bestuur van FC Burgum heeft besloten een regenboogvlag aan te schaffen. Die zal met ingang van het nieuwe seizoen permanent wapperen op ons sportcomplex. Hiermee willen we benadrukken dat wij een open vereniging zijn waarin iedereen welkom is, ongeacht huidskleur, seksuele geaardheid, nationaliteit, afkomst etc..

Tot slot
Onze voorzitter, Dirk van der Woude, sloot de goed bezochte vergadering rond 21.45 uur af. Hij wenste iedereen een fijne vakantie en hoopte op een beter volgend voetbalseizoen dat het afgelopen jaar.

Jumbo Burgum
C. van den Adel
Sonac
Tiltrans
Expert Meijer
Apuls