FC Burgum JO8-3 Campione!

Voor de jongens van FC Burgum JO 8-3 stond j.l. zaterdag 26 juni de grootste wedstrijd uit hun nog prille carrière op het programma namelijk de kampioenswedstrijd tegen Eastermar 8-1. De KNVB mag dan wel geen uitslagen/standen meer bijhouden maar deze jongens weten dondersgoed dat als ze alle wedstrijden winnen ze gewoon de terechte kampioen zijn!

Eerste wedstrijd
De eerste wedstrijd werd gespeeld in en tegen Veenwouden 8-1. Echter de regen komt deze ochtend met bakken uit de lucht. De sluizen des hemels stonden wagenwijd open. Gelukkig kon de wedstrijd in Veenwouden wel doorgaan. In Veenwouden aangekomen de vraag moeten we wel spelen? Die vraag hoefden we aan 8-3 niet te stellen die wilden ondanks de enorme stortbuien super graag spelen. Ze hadden er zin in eindelijk een wedstrijd om het echie. Dat was te zien in de wedstrijd bij rust een 1-6 voorsprong. Na rust speelde Veenwouden zelfs met 2 man meer want gezien de regen was het niet wenselijk om spelertjes stil zittend op het bankie te houden. Daardoor kwam Veenwouden nog akelig dichtbij maar de overwinning was met 6-8 voor de dappere strijders van FC Burgum 8-3.

Tweede wedstrijd
De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen ONT 8-2 al was van een wedstrijd geen sprake. Een dikke 15-0 overwinning. En dan al valt het 'K' woord want nog twee keer winnen dan zijn we kampioen en krijgen we patat! Op de een of andere manier begint het kampioenschap al te leven bij deze winnaars.

Derde wedstrijd
Voor de derde wedstrijd werd er afgereisd naar Twijzel waar er een uitwedstrijd op het programma stond tegen Twijzel 8-1. Al in de warming-up werd duidelijk dat dit een pittig potje zou worden. De boys van 8-3 waren echter niet onder de indruk en komen razendsnel op een 0-2 voorsprong. Twijzel laat het er niet bij zitten en knokt zich terug in de wedstrijd 2-2. Twijzel heeft nu lichtelijk de overhand maar FCB scoort 2-3. Net voor rust scoort Twijzel de 3-3. Na de ranja komt FCB op een 3-4 voorsprong. En weer komt Twijzel terug in de wedstrijd 4-4 wat een karakter toont deze ploeg. Het wordt een slijtageslag waarin duidelijk wordt dat FC Burgum conditioneel wat beter is. Twijzel wordt moe terwijl de jongens van FC Burgum nog als de brandweer over het veld vliegen en in no time op een 4-7 voorsprong staan. Deze mokerslag komt Twijzel niet meer te boven al weten ze er nog wel eentje te scoren 5-7. Een fantastische wedstrijd van beide ploegen en 3 gespeeld en 3 gewonnen voor FC Burgum JO 8-3. De kampioenskoorts begint te stijgen.

Kampioenswedstrijd
De kampioenswedstrijd en tevens de vierde en laatste wedstrijd wordt gespeeld in en tegen Eastermar 8-1. Gelukkig zijn de corona maatregelen versoepeld waardoor er veel ouders en pakes en beppes komen kijken bij deze laatste wedstrijd. Van kampioensstress is geen sprake bij de boys al zijn ze nog niet vergeten dat ze in het begin van het seizoen hebben verloren van Eastermar. Uitgerekend vandaag de tegenstander. Ze zijn allemaal een flinke kop groter en de ploeg schuift ook in zijn geheel door naar de JO9 terwijl de 8-3 op 1 na allemaal in de JO8 blijven.

Het belooft dus een leuke wedstrijd te worden. En dat wordt het ook vooral voor FC Burgum. Ze spelen voor zover mogelijk de perfecte wedstrijd. Bij rust staat er een 1-8 voorsprong op het denkbeeldige scorebord. Na rust gaan ze vrolijk verder met scoren, Eastermar komt er niet meer aan te pas. Uitslag 1-14! BAM!! KAMPIOEN!! Een onverwachte monsterscore tegen Eastermar waar vroeg in het seizoen fase 1 nog van werd verloren. Met de ontwikkeling van de boys zit het dus wel goed.

Huldiging
Aangezien kampioenen een waardige huldiging verdienen vond deze plaats bij het Gemeentehuis. De burgemeester was helaas verhinderd maar dat mocht de pret niet drukken. Aanwezig confetti kanonnen, fakkels, slingers, FC Burgum vlaggen en een mini replica van de schaal en uiteraard prachtige kampioensbekers! En dit allemaal onder het toeziend oog van alle ouders, pake's en beppe's en voorbijgangers werden ze 1 voor 1 gehuldigd op het bordes met een prachtige beker. Vervolgens nog een mooie groepsfoto en op naar Earnewald voor het kampioensfeest met patat, AA en een dikke ijsco waar een paard de hik van krijgt. Mede mogelijk gemaakt door de Fiskrinder waarvoor hartelijk bedankt! Daarna werden de kampioenen zoals het echte sterren betaamt door 2 privé chauffeurs weer thuisgebracht!

En zo komt er een einde aan een bijzonder seizoen en 3 bijzondere jaren want het team dat grotendeels samen speelt sinds de kabouters valt helaas gedeeltelijk uitelkaar. Maar 1 ding hebben deze toppers voor altijd met elkaar gemeen een titel met FC Burgum JO 8-3 ! -Florian, Jens, Marnik, Martijn, Mats, Retze, Robert, Wessel, Xavi-