Afscheid spelers FC Burgum 1

Bij de laatste officiële training van FC Burgum 1 werd door het team en het bestuur afscheid genomen van keepers Patrick van der Velde en Almar Kleefstra, middenvelder Romke Bos en spits Robert van der Laan. Vanuit het team kregen de mannen een mooi portret en het bestuur gaf hen een ingelijst wedstrijdshirt en een bosje bloemen.

Patrick van der Velde
Patrick kwam, na vier seizoenen VV Dokkum 1, in 2017 naar Burgum en speelde daar 2 seizoenen als keeper bij VV Bergum in de 1e klasse. De twee seizoenen daarna bij FC Burgum waren mede door Corona helaas niet twee seizoenen waarin veel gespeeld kon worden. In het seizoen 2019/2020 speelde Patrick 10 wedstrijden in het eerste en een flink aantal in het tweede. Het seizoen daarop, dat maar kort duurde, speelde hij 3 oefenwedstrijden en 2 bekerwedstrijden. 

Mede ook doordat Patrick het coronavirus zelf onder de leden heeft gehad en daar nog altijd de naweeën van ondervindt en omdat hij ook nog wel een carriëre ambieert als voetballer bij een lager elftal, heeft hij het besluit genomen om te stoppen in het eerste van FC Burgum. Bedankt Patrick en wij wensen je heel veel succes in de toekomst en dat je snel weer volledig fit mag zijn! 

Almar Kleefstra
Almar begon pas met voetballen op zijn 13e, daarvoor deed hij aan wedstrijdzwemmen. Hij speelde in de jeugd bij BBC maar kort als voetballer, want na een halfjaar in de C5 moest hij noodgedwongen tijdens een wedstrijd door een blessure van de keeper op doel. Almar hield die wedstrijd de nul en is vanaf dat moment als keeper verder gegaan. Na één seizoen mocht ie direct al meetrainen met de B2 waar Arjen Tolman zijn trainer was. Na twee seizoenen keepen kwam hij bij de A1 terecht en het seizoen daarop volgde direct een stap naar de senioren bij de eerste selectie van VV Bergum. Drie seizoenen lang was hij tweede keeper bij VV Bergum waarin hij ook een aantal wedstrijden speelde. Bij FC Burgum was Almar derde keeper achter Patrick en Arjen. Een keeper die op trainingen altijd ontzettend zijn best deed en liet zien nog altijd niet klaar te zijn om een betere keeper te worden, want hij groeide uit tot een hele solide keeper die bij het tweede van FC Burgum voor aardig wat punten heeft gezorgd.

Doordat Almar zijn werkcarriëre zo goed als een vervolg gaat krijgen in het buitenland, kan hij dit niet goed meer combineren en stopt hij daarom als keeper bij het eerste elftal. Helemaal stoppen met voetballen doet hij niet, want hij heeft zijn nieuwe contract al getekend bij de mannen van FC Burgum Zondag 1 en zal daar als spits ditmaal goals proberen te maken in plaats van ze tegen te houden. Bedankt Almar en heel veel succes met je werk en natuurlijk blijven we je volgens als spits bij ons zondagsteam!

Robert van der Laan
Robert moest helaas al na een ruim half seizoen stoppen bij FC Burgum 1 door een studie en is daardoor bij FC Burgum 2 verder gaan voetballen. Door Corona hadden we helaas geen passend afscheid van Robert kunnen nemen, maar dat afscheid kwam er alsnog.

Robert is niet weg te denken uit de voetbalhistorie in Burgum, want zijn gehele jeugd doorliep hij bij BCV en BBC en maakte daar als keeper enorme indruk. In 2010 kwam hij bij de senioren en zijn keeperskwaliteiten bleken ook hier van grote waarde. In het eerste was hij vaak de tweede keeper, omdat zijn grotere broer Hendrik van der Laan daar als een vorst op de goal stond. Daardoor speelde Robert zijn meeste wedstrijden in het tweede elftal van BCV, waardoor ook dit team de beschikking had over een topkeeper. Zijn kwaliteiten als keeper werden alsnog opgevangen door andere clubs uit de regio, waarna hij in 2014 de overstap maakte naar VV Buitenpost. Hij stond hier drie seizoenen lang als eerste keeper op doel en maakte veel indruk. Toch besloot hij in 2017 terug te keren naar Burgum, maar wilde zijn keeperscarriëre vaarwel zeggen. Robert besloot om vanaf dat moment als spits verder te gaan en dat bleek ook een enorm succes. Hij begon als spits in het tweede van BCV met als doel om de eerste spits te worden van BCV 1 en dat lukte hem. In het seizoen 2018/2019 speelde hij 33 wedstrijden, scoorde 13 keer en leverde 4 assists. Bij FC Burgum kwam hij in een half seizoen tot 5 oefenwedstrijden en 3 competitiewedstrijden waarin hij tweemaal scoorde. 

Bedankt voor alles Robert en veel succes met je werk, je gezin en met goals maken bij ons tweede!

Romke Bos
Romke kwam uit de jeugd van VV Kollum in 2016 naar BCV en liet in de 1e klasse direct zijn kwaliteiten zien. Als middenvelder met een gouden linkerbeen gaf ie de ene mooie pass na de andere. Hij speelde drie seizoen in het eerste van BCV en scoorde daarin maar liefst 11 keer. Bij FC Burgum was zijn voetbalcarriëre helaas niet meer zo actief. Vooral met de enorme drukte bij Leffel Sportswear kon hij het voetballen niet meer combineren en kon daardoor maar één keer het wedstrijdshirt van FC Burgum dragen in een oefenwedstrijd tegen Oranje Nassau. 

Jammer dat we bij FC Burgum niet meer van je kwaliteiten konden genieten op het veld, maar we willen je enorm bedanken voor alles wat je voor FC Burgum en voor BCV hebt gedaan. Heel veel succes in de toekomst en het ga je goed!

Expert Meijer
Sonac
Tiltrans
Apuls
Jumbo Burgum
C. van den Adel