FC Burgum 8-1 wint toernooi vv Helpman!

FC Burgum 8-1 speelde 28 augustus een toernooi bij vv Helpman. Een toernooi waar maar liefst 127 teams van 25 verschillende clubs verdeeld over 2 dagen aan hebben mee gedaan. Een hele klus om zoiets als club te organiseren maar ze hebben het fantastisch gedaan. Een toptoernooi zoals je het tegenwoordig eigenlijk nergens meer ziet! Complimenten voor de organisatie!
 
Omdat er al vroeg gespeeld moest worden werd er al om 07:15 vertrokken richting Haren. Het was duidelijk dat de boys er na de vakantie weer zin in hadden. En dat is een goed teken want voor de eerste 3 ploegen was er een beker te winnen. Sommige spelers die vorig seizoen met de 8-3 nog kampioen waren geworden wisten het al direct zeker wij gaan vandaag winnen en dan gaan we weer naar het gemeentehuis voor de huldiging. Je zou bijna zeggen dat ze helderziend zijn wat het winnen betreft.
 
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Helpman 8-2. Het werd al snel duidelijk dat FC Burgum 8-1 dit zou winnen dus het was niet wachten op maar wanneer FC Burgum zou scoren. Dat gebeurde in 12 minuten tijd 6 keer waardoor FC Burgum 8-1 met 6-0 wint. Een prachtige start van het toernooi en ook niet onbelangrijk de 6 goals voor het doelsaldo want mochten de teams evenveel punten behalen werd er gekeken naar het doelsaldo.
 
De tweede wedstrijd werd er weer tegen Helpman gespeeld alleen nu tegen de 8-1. Een wedstrijd waarin beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn met kansen over en weer. Maar gescoord wordt er nog niet. Het lijkt 0-0 te worden en daarmee puntverlies voor FC Burgum 8-1 maar ze weten er in de dying seconds toch nog een 1-0 overwinning uit te slepen. Yes!
 
De derde wedstrijd werd gespeeld tegen LTC 8-1. Ook in deze wedstrijd blijkt FC Burgum 8-1 een maatje te groot voor de tegenstander. LTC speelt best goed want er wordt hier en daar keurig overgespeeld met als gevolg een paar goeie kansen maar ze weten niet te scoren. FC Burgum daarentegen is wat scherper voor de goal en dit levert 3 goals en een 3-0 overwinning op.
 
De vierde en laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Lycurgus 8-1. Een blik op de stand leert dat een gelijkspel genoeg is voor toernooi winst. Al is het wel spannend want juist Lycurgus is de enige ploeg die FC Burgum van toernooi winst af kan houden met 3 gespeeld 7 punten. FC Burgum heeft voor aanvang van de laatste wedstrijd 3 gespeeld 9 punten. De wedstrijd is nog niet begonnen maar de jongens hebben al wel gezien dat Lycurgus met Top1Toys een hele hele leuke sponsor op het shirt heeft staan. Daardoor beginnen ze te dromen over bergen aan speelgoed. Al is dat dromen snel voorbij want de wedstrijd begint. De gedachte dat ze bij minimaal een gelijkspel het toernooi winnen zou verlammend kunnen werken maar de boys hebben er geen last van. Ze staan gelijk 'aan'. Lycurgus doet er alles aan om te scoren maar FC Burgum 8-1 is deze dag niet te stoppen en houd ook in deze wedstrijd zeer verdienstelijk de nul. Omdat ze er zelf 2 weten te scoren wint FC Burgum 8-1 met 2-0! En zo winnen de boys dik verdiend het jeugdtoernooi bij vv Helpman!
Hoppa!
 
Een grote beker 'waar win je die nog' en voor iedereen een prachtig vaantje 'waar krijg je die nog' alsmede een uitnodiging voor volgend jaar mogen mee naar Bergum. De beker gaat op tournee door de selectie. FC Burgum 8-1 is klaar voor de competitie!
 
 
 
 
 
Sonac
Expert Meijer
Tiltrans
Jumbo Burgum
Apuls
C. van den Adel