Henny Bouius naar FC Burgum

Vanaf volgend seizoen (2022/2023) zal Henny Bouius (29) speler zijn van FC Burgum.

Daarmee keert de huidige aanvoerder van Harkemase Boys terug als voetballer in het dorp waar hij al vele jaren woont. Henny is zeker geen onbekende bij FC Burgum, aangezien hij in het verleden vele jaren actief was op ons 'Koningsland'.

Voetbalcarrière
Nadat hij als jong jongetje begon te voetballen in zijn geboorteplaats Garijp bij de plaatselijke V en V '68, maakte hij vanaf de B1 (nu JO17) de overstap naar BBC. Hier voetbalde hij één jaar in de B1 en daarna één jaar in de A1 (nu JO19) om al snel de stap naar de senioren te maken in het eerste elftal van VV Bergum. In het eerste jaar werd direct het kampioenschap behaald in de zondag 2e klasse om vervolgens nog vier jaar in de 1e klasse te spelen met een aantal spelers die ook nu in het huidige FC Burgum spelen. Zijn goede spel werd opgemerkt door Harkemase Boys, dat hem in het seizoen 2014/2015 contracteerde. Op Sportpark De Bosk zette hij zijn ontwikkeling gestaag voort en is hij uitgegroeid tot een absoluut clubicoon bij The Boys. Acht jaar lang speelde hij voor de grootste amateurclub van het Noorden met een kampioenschap in de hoofdklasse in het seizoen 2015/2016. Hierna volgden er nog zes prachtige jaren in de 3e divisie met veel mooie en speciale wedstrijden.

Als club hebben we de afgelopen jaren met gepaste trots genoten van de prestaties van Henny en zijn we blij hem vanaf volgend seizoen weer te mogen verwelkomen bij FC Burgum.

Henny over zijn keuze voor FC Burgum
"Bij Harkemase Boys heb ik 8 fantastische jaren gehad. Bijna geen wedstrijd gemist, altijd om de bovenste plaatsen meegedaan en van waarde kunnen zijn voor het team. Veel mooie dingen bereikt en door het hele land gereisd.

En nu met deze stap naar Burgum hoop ik datzelfde te bereiken en nog van waarde te kunnen zijn! Een mooie "nieuwe" club waar nog genoeg uitdagingen liggen.

Wat meespeelt is dat ik straks met mijn broertje ga samenspelen, wat natuurlijk ook bijzonder is. Ook mijn schoonbroertje en veel oud-teamgenoten spelen er nog. Ik kom straks zelfs met jongens samen te spelen die ik in de B-junioren nog training heb gegeven. Wat het afmaakt is dat Jasper er trainer wordt. Mijn jeugdtrainer in de A-junioren, oud-teamgenoot bij VV Bergum en één van mijn beste vrienden.

Nu straks alles in Burgum. Wonen, werken en voetballen op een goed niveau! Met twee jonge jongens en een vriendin die voetbalt bij FC Burgum zijn we straks goed vertegenwoordigd binnen de vereniging!

Ik heb er ontzettend veel zin in, maar eerst dit seizoen nog goed en positief afsluiten in Harkema."

Expert Meijer
C. van den Adel
Apuls
Jumbo Burgum
Tiltrans
Sonac