Yorn Sikkenk keert terug bij FC Burgum

Vanaf volgend seizoen zal Yorn Sikkenk (28) weer gaan voetballen bij FC Burgum. Daarmee keert hij na 2,5 jaar terug in het blauwe shirt die hij in het eerste seizoen van FC Burgum een halfjaar heeft gedragen. Hij moest destijds de moeilijke keuze maken om te stoppen met voetballen, omdat dit niet meer te combineren viel met zijn werk en met de verwachting van zijn tweede kindje. Zijn terugkeer in Burgum was echter te verwachten; immers nam hij destijds afscheid met: "Ik neem geen afscheid, want voor mij is het zeker een tot ziens.

De historie van Yorn in Burgum
Zijn voetbalcarriëre in Burgum ging van start bij VV Bergum, nadat hij in het seizoen 2014/2015 de stap maakte vanuit Sneek Wit Zwart. Na één seizoen keerde hij echter terug naar zijn 'thuisclub' VV Drachten, waar hij het grootste deel van zijn jeugd en de senioren heeft gespeeld. In de drie jaar die hij daarna weer in Drachten voetbalde, scoorde hij maar liefst 37 keer! Dit viel de toenmalig trainer van BCV, Jasper Bouma, op waarna hij in het seizoen 2018/2019 opnieuw de stap naar Burgum maakte. Ditmaal om bij BCV zijn kunsten, en daarmee vooral zijn doelpunten, te vertonen. In zijn eerste jaar bij BCV, wat tevens het laatste jaar van BCV bleek, scoorde hij 20 keer in de competitie en 4 keer in de beker. De tweede plaats werd bereikt, maar in de nacompetitie werd helaas verloren van Drenthina. Hierna begon het avontuur van FC Burgum waar Yorn, zoals eerder gezegd, maar een halfjaar deel van kon uitmaken. Toch scoorde hij in dat halfjaar 7 keer en konden we uiteindelijk, mede door zijn inbreng, promoveren naar de 1e klasse.

Yorn over zijn terugkeer
"Ik ben blij terug te keren bij FC Burgum en weer te kunnen voetballen onder Jasper, waar ik in het laatste jaar bij BCV een heel fijn jaar mee heb beleefd. Aan mijn tijd in Burgum heb ik veel goede contacten en vrienden overgehouden, waardoor de keuze voor mij makkelijk was terug te willen. Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen, hopelijk kunnen we mooie successen met elkaar beleven."

C. van den Adel
Apuls
Sonac
Jumbo Burgum
Expert Meijer
Tiltrans