Nieuws vanuit het bestuur

Zoals beloofd, willen we jullie nog beter informeren over onderwerpen waar wij als bestuur mee bezig zijn. We hebben in september een bestuursupdate gedaan en hier is er weer een.

Wanneer jezelf vragen en of opmerkingen hebt kun je ons altijd aanschieten.  

Staand v.l.n.r.  Geeske Wijmenga (secretaris), Jan Harm Jonker (algemene zaken), Mark Kruisselbrink (penningmeester), Chris van Buiten (sponsorzaken), Anja de Jong (PR en communicatie) en Dirk van der Woude (voorzitter)
Gehurkt v.l.n.r. Douwe Jan Douma (Facilitaire zaken) en Ate Ritsma (Voetbalzaken)


Bestuurswisseling

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering op 25 november jl. hebben we afscheid genomen van Jan Harmen Jonker als bestuurslid Algemene Zaken. Jan Harmen heeft veel betekend voor BCV en FC Burgum. Hij was een betrokken en zeer kundig bestuurslid. Op voordracht van het bestuur werd Jan Harmen door de Algemene Ledenvergadering benoemd tot Lid van Verdienste.

Met trots kunnen we ook direct een nieuw bestuurslid voorstellen in de persoon van Freddie Kooistra. Freddie is binnen de club geen onbekende. Zijn geschiedenis (en die van zijn ouders) ligt bij BCV en vv Jistrum. Freddie was vijf jaar voorzitter van vv Jistrum en brengt dus de nodige bestuurlijke ervaring mee. De portefeuille (Algemene Zaken) die Jan Harmen sinds 2017 beheerde, wordt nu overgenomen door Freddie.

Tenslotte willen we graag delen dat onze secretaris, Geeske Wijmenga aangegeven heeft om haar termijn met tenminste nog een jaar te verlengen. FC Burgum mag met recht trots zijn op deze secretaris!

Veldverlichting

Per 1 januari 2023 zullen we geen gebruik meer kunnen maken van veld 6 en 7 (oude hoofdveld vv Bergum en het daarachter gelegen “oude trainingsveld”). Deze velden zijn eigendom van een projectontwikkelaar en hier gaat woningbouw op plaatsvinden. Dit betekent dat wij een trainings- en een wedstrijdveld minder kunnen gebruiken.

Om toch in de noodzakelijke trainingsbehoefte te voorzien hebben wij opdracht gegeven aan ingenieursbureau Antea, om voor 1 januari 2023 veld 2, 3, 4 en 5 in de LED-verlichting te zetten.

Dit betekent dat wij vanaf 1 januari 2023 op vijf velden kunnen trainen en voetballen.

Ons team Voetbalzaken zal een (aangepast) trainingsschema maken.

Vrijwilligers in het zonnetje

Tijdens de ledenvergadering van 25 november, werden verschillende vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Sjoerd Hoekstra, Bokke de Groot en Piet Greveling werden bedankt voor het opzetten van de FC Burgum “Old Stars”! Op maandagochtend 21 november werd de letterlijke aftrap voor deze kanjers gedaan samen met de SC Cambuur Old Stars. Het bestuur bedankt Sjoerd, Bokke en Piet voor hun inzet en we hopen dat dit een begin is van een mooie voetbalvorm binnen FC Burgum.

Ook werden Piet Dijkman en Gooitzen Koopmans bedankt en in de bloemen gezet, voor hun inspanningen om van de dorpsbingo (in de feesttent op de Loswal, eind september) een gigantisch succes te maken. Zij (en ook andere FC Burgumers) zorgden ervoor dat wij als club ruim € 5.000,00 mochten bijschrijven!

Verder werden twee leden van het communicatieteam bedankt voor hun inspanningen, van diverse filmpjes binnen onze club. Jaap Kingma en Ronald Zijlstra maken prachtige filmpjes van allerlei activiteiten binnen de club. Het filmpje van Jaap met betrekking tot onze Old Stars is hier weer een prachtig voorbeeld van maar ook het filmpje dat Ronald met zijn nieuwe drone maakte, van de situering van ons sportcomplex.

Tot slot werd de jarige Barteld de Jong benoemd tot 'Vrijwilliger van de maand' en ontving hij de bijbehorende trofee en een bos bloemen. Barteld is een zeer toegewijde vrijwilliger die deze benoeming zeer toekomt. Zoals bij elke vrijwilliger van de maand, volgt er nog een artikel die gewijd is aan Barteld zijn geweldige werk binnen FC Burgum.

Vernielingen

Ondanks de zeer positieve sfeer in de club zijn er helaas ook zeer vervelende gebeurtenissen te melden. We hebben meerdere keren geconstateerd dat vernielingen in onze kleedkamers zijn gepleegd. Wij zijn nog aan het uitzoeken wie hiervoor verantwoordelijk zijn en gaan de reparatiekosten verhalen op de team(s).

Mocht je weten wie dit hebben gedaan, dan kun je anoniem via onze vertrouwenscontactpersoon melding maken. Dit kan via: vertrouwenscontactpersoon@fcburgum.nl 

Nieuwjaarsreceptie

Noteer vast in je agenda dat wij op 6 januari 2023 de nieuwjaarsreceptie gaan houden. Dit is een mooie gelegenheid om (onder het genot van) elkaar een gezond en sportief nieuwjaar te wensen.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.


Vriendelijke groeten,

Het bestuur

Jumbo Burgum
C. van den Adel
Tiltrans
Expert Meijer
Sonac
Apuls